Herman kage - Amish friendship cake
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Rør surdejsingredienserne sammen, dæk med et vådt viskestykke og lad det stå og syrne i køkkenet i 3 dage.
Hver morgen pisker man energisk i dejen og fugter viskestykket.
4 dags morgen skulle dejen gerne være boblende og dufte af surdej.
Her skrider vi så til den egentlige dej. Dag 1. Rør halvdelen af surdejsfodringen sammen og rør den i surdejen. Dag 2. Rør i dejen og fugt stykket. Dag 3. Som dag 2. Dag 4. gør stykket vådt. Dag 5. Rør resten af fodringen sammen og rør den i dejen. Fugt stykket. Dag 6. Som dag 2. Dag 7. Som dag 2. Dag 8. Som dag 4. Dag 9. Som dag 4. Denne dag er desuden den store dag, hvor man lægger den tørrede frugt i blød i appelsinsaft, sammen med den revne skal og orangeblomstsvandet. Dag 10. Kagebagedag. Sigt mel, bagepulver, sukker, salt og krydderier sammen. Rør ægget sammen med olien. Del surdejen i 4 glas, et til kagen, et til næste kage, og 2 til at give væk. Den ene blandes i melet. Rør gradvis æggene i, og til sidst frugten. Kom dejen i en smurt springform. Rør sukker og kanel sammen, og spred smørklatter ud over kagen til sidst. Bag vidunderet ved 190 grader i 15 min. Skru ned til 180 grader og bag i 30 min. Prøv med en strikkepind at stikke den i kagen. Sidder der ikke dej på strikkepinden når den igen tages ud er kagen færdig Køl af og vend ud. Surdejen skal straks gives videre. Den er bedst indenfor en uge. |
|
Opskriften er vist 54696 gange,
og udskrevet 1161 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (71 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-05-22 09:48:59 Den er sød men lidt for sød, vi putter bare lidt mindre sukker i hver dag. 5 stjerner herfra natalie og cecilie - 2011-01-26 17:26:12 hvis man nu bare vil bage den så man kan spise den dagen efter.. SKAL man så ha lavet dejen 10 dage før? Vi er igang med en projekt opgave om Amish people, og så synes vi det ville være sjovt hvis vi afteverede vores opgave i et hul vi skar i kagen.. men den skal afleveres på fredag? så vi tænkte om man kunne lave dejen om torsdagen? og bage den om torsdagen?... Børge - 2010-03-21 20:01:22 Kagen smager enormt skøn.. men den er lidt lille. josephine- ålsgårde - 2009-02-27 14:50:04 den er god og giver den 100% vindre til min veninde. vil lave et forsøg: det går ud på at holde den i live i så lang tid som over hovedet muligt:) Mini <3 - 2008-12-08 18:52:10 Herman kagen har jeg lige fået med hjem idag, fra en klasse kammerat... Sjovt opfundet... Laila i Kokkedal - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har nu lagt opskriften her på siden. Laila i Kokkedal - 2005-01-01 01:01:01 Du kan selv lave kagen helt fra bunden af, med hjemmelavet surdej. Der bliver 4 flotte fantastiske Hermanner. Stina EP - 2005-01-01 01:01:01 Den er alle ti dage værd at vente på! jette i tønder - 2005-01-01 01:01:01 Surdejen er efter de 10 kagebagedagegod at bruge i boller og franskbrød hvis man ikke har nogen at give dejen vidrere til |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne