Sambar - flækærter med skalotteløg
Hovedingrediens : Bælgplanter - Ærtere Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
|
|
I det kogende vand kommes toor dal, flækærter. Så lægges låg på. Det koger op og simrer cirka tre kvarter.
I mellemtiden kommer man olie i en wok. Deri kommes grøn chili, en masse skalotteløg. så mange man synes. De røres rundt. De skal se fint, glaserede ud. Det varer lidt. Når ærterne har kogt i 45 minutter eller er møre, moses de med bagsiden af en ske. Så tilsættes sambar, den vigtige krydderiblanding, der er ristet og stødt. Desuden tilsættes tamarindpasta, gurkemeje og salt efter behag. Og så blander man. Tilsæt vand. Og så selvfølgelig skalotteløgene. Lad det koge op, og lad det stå på middelvarme i ca. 10 minutter. Så laves retten færdig: Der er lidt olie i panden. Deri skal sennepskorn. De sprutter, så pas på. Nogle kariblade. Rør rundt og kom det i sambar'en. Tilsidst garneres med frisk, grøn koriander, der drysses over. |
|
Opskriften er vist 12925 gange,
og udskrevet 215 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne