Kyllingelevermousse
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingelever Indsendt : Red : |
|
|
Tø kyllingeleveren op og fjern evt. hinder. Tør leverne godt og brun dem i gyldent smør i en pande i ca. 3 min. De skal være rosa indeni.
Tag leverne op og kog panden af med portvin. Afkøl pandesky og lever lidt. Blend kyllingeleverne, sky og blødt smør sammen til en jævn masse. Pisk fløden stiv og vend den i leverblandingen. Tilsæt salt og peber og hæld moussen i en skål eller form og lad den stå tildækket og koldt til næste dag. Portvinssky: Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Bring portvinen til kogepunktet. Tag husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblasen i den varme portvin. Lad skyen stå koldt til den er stivnet. Anret ved serveringen mousse og hakket portvinssky på portionstallerkener med Ristet brød eller flûtes. |
|
Opskriften er vist 22825 gange,
og udskrevet 719 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Elsebeth Frandsen - 2021-10-15 07:30:58 Denne moussse lavede jeg første gang mange år siden, har, opskriften fra Salling Aalborg, mindst 25 år siden, den tager kegler hver gang.:-) Asger Brøgger - 2005-01-01 01:01:01 Det er det nærmeste man kommer gåseleverpostej - uden gåselever. Smelter i munden, men er en kaloriebombe. Jeg ville nok bruge lidt mindre portvin (2-3 spsk) og ingen fløde. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne