Risklatkager af kogte ris

Risklatkager af kogte ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Klatkager

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Risklatkager af kogte ris, billede 4 Risklatkager af kogte ris, billede 1 Risklatkager af kogte ris, billede 2 Risklatkager af kogte ris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 En rest kolde kogte ris
2 æg
2 groft revne æbler
1 spsk.honning
1 tsk.kanel
1 tsk.vanille
2 spsk.Maizena
 
 Jomfru olivenolie
1 tsk.mælkefri margarine
 
 
Opskrift:
Alt efter hvor stor en rest ris du har tilbage, blandes mere eller mindre af de andre ingredienser til dejen. Den skal være sammenhængende og fast. Det er en fordel, hvis den får lov til at trække lidt i køleskabet, inden den sættes på en varm pande med olie.

Klatkagerne sættes på med spiseskeer og steges gylden på begge sider. Lav bare en stor portion. Klatkagerne kan holde sig et par dage i køleskabet, eller kan fryses ned til en dag hvor lækkersulten melder sig.

Serveres med frugtmos eller syltetøj og flormelis.





karakterer:
Opskriften er vist 178613 gange,
og udskrevet 2749 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (41 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-06 13:55:43
Man kan fint tilføje lidt mere Maizena, hvis dejen er for lind. Og lige et tip. Jeg bager dem i mit vaffeljern, det er hurtigt og nemt.

  -   2010-11-06 18:51:49
den er rigtig dårlig den hånger ikke sammen

  -   2009-05-29 10:48:31
Sussi- Har lige en rest ris fra i går i køleskabet, så denne opskrift må jeg prøve :-)

  -   2009-01-23 18:51:53
Hvorfor skal margarinen være mælkefri? Skal olien blandes i dejen eller er den kun til stegning? Jeg er i gang med at prøve - umiddelbart lyder det jo som det geniale til alle os der ikke kan lide at smide mad ud og samtidig altid lige mangler lidt lækkert - og så usundt er det jo faktisk ikke engang :)

  -   2005-01-01 01:01:01
En rest risengrød kan også anvendes uden problemer.