Risklatkager af kogte ris
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alt efter hvor stor en rest ris du har tilbage, blandes mere eller mindre af de andre ingredienser til dejen. Den skal være sammenhængende og fast. Det er en fordel, hvis den får lov til at trække lidt i køleskabet, inden den sættes på en varm pande med olie.
Klatkagerne sættes på med spiseskeer og steges gylden på begge sider. Lav bare en stor portion. Klatkagerne kan holde sig et par dage i køleskabet, eller kan fryses ned til en dag hvor lækkersulten melder sig. Serveres med frugtmos eller syltetøj og flormelis. |
|
Opskriften er vist 178616 gange,
og udskrevet 2749 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (41 stemmer) |
|
Kommentarer Alice - 2014-02-06 13:55:43 Man kan fint tilføje lidt mere Maizena, hvis dejen er for lind. Og lige et tip. Jeg bager dem i mit vaffeljern, det er hurtigt og nemt. as - 2010-11-06 18:51:49 den er rigtig dårlig den hånger ikke sammen anonym - 2009-05-29 10:48:31 Sussi- Har lige en rest ris fra i går i køleskabet, så denne opskrift må jeg prøve :-) alnegikka - 2009-01-23 18:51:53 Hvorfor skal margarinen være mælkefri? Skal olien blandes i dejen eller er den kun til stegning? Jeg er i gang med at prøve - umiddelbart lyder det jo som det geniale til alle os der ikke kan lide at smide mad ud og samtidig altid lige mangler lidt lækkert - og så usundt er det jo faktisk ikke engang :) Berit - 2005-01-01 01:01:01 En rest risengrød kan også anvendes uden problemer. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne