Bøf Lindstrøm

Bøf Lindstrøm, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Sverige

SverigeTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :      Red :
Bøf Lindstrøm, billede 4 Bøf Lindstrøm, billede 1 Bøf Lindstrøm, billede 2 Bøf Lindstrøm, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Kapers 1 spsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
4 spsk. Rødbeder, syltede
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
5 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kogte kolde kartofler
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Sauter løgene til de er klare og bløde, afkøles.

Ælt det hakkede kød let sammen med finthakket løg, kapers, grofthakket, syltede rødbede, æggeblomme og krydderier. Brug fingrene.

Kartoflerne skæres i skiver og brases på en pande.

Form kødet til tykke hakkebøffer, der steges et par minutter på hver side i brunet smør. Evt længere, hvis de skal være gennemstegte.

Kog panden af med 5 dl kogevand fra kartoflerne, spæd til med piskefløde og giv den lidt kulør. Smag til med salt og peber.

Server den til bøfferne sammen med brasede kartofler og grønærter.





Beskrivelse:

Hjemmelavet bøf lindstrøm opskrift

Bøf Lindstrøm er en svensk klassiker, som består af bøf med sauterede løg, syltede rødbeder og kapers, serveret med brasede kartofler - bedre sammensætning fås næsten ikke. Denne saftige ret er perfekt, hvis du ligger inde med en god portion kolde kartofler fra dagen før. Selvom der indgår mange ingredienser til en omgang bøf Lindstrøm, skal det ikke afholde dig fra at kaste dig ud i en smagfuld oplevelse. Retten er nemlig ligetil, og så snart bøfferne steger og kartoflerne brases, passer det meste sig selv med lidt omrøring.

Hvis du synes ingredienserne minder meget om dem, som indgår i en pariserbøf, er du ikke helt ved siden af. I bøf Lindstrøm blandes alle ingredienserne i farsen, som efterfølgende steges, mens de i en pariserbøf serveres ovenpå bøffen.

Bøf Lindstrøm - historien bag

Har du undret dig over rettens lidt specielle navn? Så er du ikke alene. Grunden til at det hedder bøf Lindstrøm skyldes Henrik Lindstrøm. Og hvem er så han? Historien går på, at den finsk svenske officer Henrik Lindstrøm sammensatte sin egen farsblanding, mens han boede på hotel Witt tilbage i 1862. Han skulle efter sigende selv have rørt farsen sammen og sendt den tilbage til køkkenet, hvorefter den blev stegt af kokken og efterfølgende serveret til Lindstrøm selv.

karakterer:
Opskriften er vist 330164 gange,
og udskrevet 30768 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (51 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13705 (3263 kcal)
KJ pr. Pers. 3426 (815 kcal)
Vægt ialt 3033 gram
Vægt pr. Pers. 758 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 451 KJ (107 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-12-08 09:55:52
Kogevand fra brasserede kartofler??

  -   2022-09-12 15:34:11
EN rigtig god ret. Kan evt. laves som farsbrød. bøffen kan godt finde på at smule lidt. kommer tit syltede asier, syltede rødbeder eller lignede i til en afveksling. Prøv dig frem.

  -   2016-09-19 20:32:15
Med denne opskrift ender man op med en ret intetsigende SOVS. Hvis man er lidt mere til SAUCE vil et halvt glas rødvin plus lidt fond eller blot en god skefuld af slagterens sky gøre underværker. Saucen bør koges noget ind før man tilfører fløden, hvis nødvendig. Pas på med at salte bøfferne, kapers er ret salte.

  -   2014-11-06 22:34:34
Havde glemt denne ret, som var meget populær i halvfjerdserne. Vi fik brasede kartofler og bønner til..synes det er svært at finde frosne ærter som ikke er melede. Men en rigtig god ret.

  -   2011-08-27 12:39:46
Skal løgne hakkes og komme i farsen? eller skal de serveres som til hakkebøf?

  -   2010-05-31 07:43:58
Det er en rigtig god bøf, dejligt med lidt forandring til en almindelig hakkebøf.