Bøf Lindstrøm
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Sverige Tilberedningstid : 30 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Hjemmelavet bøf lindstrøm opskriftBøf Lindstrøm er en svensk klassiker, som består af bøf med sauterede løg, syltede rødbeder og kapers, serveret med brasede kartofler - bedre sammensætning fås næsten ikke. Denne saftige ret er perfekt, hvis du ligger inde med en god portion kolde kartofler fra dagen før. Selvom der indgår mange ingredienser til en omgang bøf Lindstrøm, skal det ikke afholde dig fra at kaste dig ud i en smagfuld oplevelse. Retten er nemlig ligetil, og så snart bøfferne steger og kartoflerne brases, passer det meste sig selv med lidt omrøring.Hvis du synes ingredienserne minder meget om dem, som indgår i en pariserbøf, er du ikke helt ved siden af. I bøf Lindstrøm blandes alle ingredienserne i farsen, som efterfølgende steges, mens de i en pariserbøf serveres ovenpå bøffen. Bøf Lindstrøm - historien bagHar du undret dig over rettens lidt specielle navn? Så er du ikke alene. Grunden til at det hedder bøf Lindstrøm skyldes Henrik Lindstrøm. Og hvem er så han? Historien går på, at den finsk svenske officer Henrik Lindstrøm sammensatte sin egen farsblanding, mens han boede på hotel Witt tilbage i 1862. Han skulle efter sigende selv have rørt farsen sammen og sendt den tilbage til køkkenet, hvorefter den blev stegt af kokken og efterfølgende serveret til Lindstrøm selv. |
Opskriften er vist 330164 gange,
og udskrevet 30768 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (51 stemmer) |
|
Kommentarer Michael - 2022-12-08 09:55:52 Kogevand fra brasserede kartofler?? anonym - 2022-09-12 15:34:11 EN rigtig god ret. Kan evt. laves som farsbrød. bøffen kan godt finde på at smule lidt. kommer tit syltede asier, syltede rødbeder eller lignede i til en afveksling. Prøv dig frem. Bjorn - 2016-09-19 20:32:15 Med denne opskrift ender man op med en ret intetsigende SOVS. Hvis man er lidt mere til SAUCE vil et halvt glas rødvin plus lidt fond eller blot en god skefuld af slagterens sky gøre underværker. Saucen bør koges noget ind før man tilfører fløden, hvis nødvendig. Pas på med at salte bøfferne, kapers er ret salte. Else - 2014-11-06 22:34:34 Havde glemt denne ret, som var meget populær i halvfjerdserne. Vi fik brasede kartofler og bønner til..synes det er svært at finde frosne ærter som ikke er melede. Men en rigtig god ret. Josè - 2011-08-27 12:39:46 Skal løgne hakkes og komme i farsen? eller skal de serveres som til hakkebøf? Stella - 2010-05-31 07:43:58 Det er en rigtig god bøf, dejligt med lidt forandring til en almindelig hakkebøf. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne