Græsk bønnegryde
Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Grøntsager renses, skylles og snittes. Gulerødder og bladselleri i skiver, hakkede løg og presset hvidløg ristes i olivenolie, grøntsagsbouillon tilsættes og urterne simrer ca. 5-10 minutter.
Butter beans og tomat skåret i tern tilsættes, retten smages til med havsalt, peber, citronsaft og lidt rørsukker. Herefter hældes blandingen i et smurt ovnfastfad, der stilles i oven ved 170 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter. Serveres med hakket persille, græske kartofler og godt brød. Spises af dyb tallerken med ske. Tips: Tilbered til to dage, retter smager allerbedst anden dag, hvor bønnerne har taget smag af grønsager, olivebnolie og urter. Butter beans kaldes også for limabønner. Tørrede bønner sættes i blød natten over i rigeligt vand. Bønnerne skylles, bringes i kog og vandet hældes fra, gentag processen, herefter koger bønnerne i rigeligt vand til de er møre 1-1½ time. Bønnerne skylles i kold vand og afkøles. Bønnerne tager knapt 2½ gang på i vægt så beregn 200 g. tørrede bønner til 4 personer. |
|
Opskriften er vist 45316 gange,
og udskrevet 631 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Helle Andersen.. - 2023-08-07 16:09:52 Tak for opskriften.. det smager rigtig dejligt.. Jeg tilsatte 150 gr frisk spinat til blandingen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne