Græsk valnøddekage

Græsk valnøddekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     

Ingredienser:
125 g.blødt smør
170 g.sukker
 tsk.vanillesukker
4 æg
3 spsk.mælk
150 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
80 g.valnøddekerner
100 g.abrikosmos
1-2 spsk.citronsaft
 valnødder til pynt
 smør og rasp til formen
 
Opskrift:
Rør eller pisk sukker og smør lyst og let. Pisk æg og mælk let sammen. Hak nødderne groft, og bland dem med med mel og bagepulver. Rør nu æggeblandingen og melblandingen skiftevis i smør og sukker til en glat dej. Smør et lavt ildfast fad, ca. 20*30 cm, godt og drys med rasp. Kom dejen heri. Bag kagen midt i en 220 grader varm ovn i 30-40 minutter. Prøv med en nål, der må ikke hænge dej fast. Vend kagen ud på en bagerist kort tid efter, den er kommet ud af ovnen,. Bunden skal vende opad. Rør abrikosmos og citronsaft sammen, og smør det på. Pynt med valnødder. Skær kagen ud i ikke for store stykker.





karakterer:
Opskriften er vist 17701 gange,
og udskrevet 762 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-07 15:32:27
jeg syndes den er rigtig god!! og den samger også godt med appelsinmos i sedet for abrikosmos!!

  -   2008-05-09 11:05:59
Hmm lækkert;), Det er simpelthen bare guf.