Græsk brød med kærnemælk

Græsk brød med kærnemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt :     
Græsk brød med kærnemælk, billede 4 Græsk brød med kærnemælk, billede 1 Græsk brød med kærnemælk, billede 2 Græsk brød med kærnemælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Gær, frisk
1.5 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Lun kærnemælken en anelse uden at den skiller. Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt salt olie. Rør ca 750 g af melet i, dæk skålen til og lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca 45 min.

Kom noget af det resterende mel på bordet, hæld dejen ud herpå og ælt så meget mel i, som dejen kan tage uden at blive tung.

Tril dejen til en kugle, bank den flad, slå den ene halvdel over den anden, og læg brødet på en meldrysset plade. Dæk det til og lad det hæve til dobbelt størrelse ca 30 min.

Sigt et tyndt lag mel over brødet og sæt pladen på nederste rille i en 200 grader C. alm. ovn. Lad det bage ca 1 time.

Det er bagt, når det lyder hult, hvis man banker med en finger i bunden af brødet.





karakterer:
Opskriften er vist 68150 gange,
og udskrevet 1651 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17691 (4212 kcal)
KJ pr. Brød 17691 (4212 kcal)
Vægt ialt 1738 gram
Vægt pr. Brød 1738 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1017 KJ (242 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 45.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-21 13:49:26
Lidt for meget salt...

  -   2011-09-19 22:58:18
Giv brødet 45 min i ovnen til en start, og se om det skal have mere derefter.

  -   2010-04-06 22:17:05
Fantastisk brød. Virkelig lækkert og let at lave

  -   2010-02-22 13:20:46
Det var da voldsomt med al den gær. Jeg vil prøve med lidt mindre, og så lade den hæve lidt længere.

  -   2009-04-26 11:22:51
Det er så lækkert et brød! MUMS!

  -   2005-01-01 01:01:01
Alle mine veninder ville ha' opskriften