Græsk brød med kærnemælk
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk Oprindelsesland : Grækenland Fryseegnet : Er fryseegnet. Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun kærnemælken en anelse uden at den skiller. Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt salt olie. Rør ca 750 g af melet i, dæk skålen til og lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca 45 min.
Kom noget af det resterende mel på bordet, hæld dejen ud herpå og ælt så meget mel i, som dejen kan tage uden at blive tung. Tril dejen til en kugle, bank den flad, slå den ene halvdel over den anden, og læg brødet på en meldrysset plade. Dæk det til og lad det hæve til dobbelt størrelse ca 30 min. Sigt et tyndt lag mel over brødet og sæt pladen på nederste rille i en 200 grader C. alm. ovn. Lad det bage ca 1 time. Det er bagt, når det lyder hult, hvis man banker med en finger i bunden af brødet. |
|
Opskriften er vist 68407 gange,
og udskrevet 1652 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (33 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-12-21 13:49:26 Lidt for meget salt... Per - 2011-09-19 22:58:18 Giv brødet 45 min i ovnen til en start, og se om det skal have mere derefter. Maria - 2010-04-06 22:17:05 Fantastisk brød. Virkelig lækkert og let at lave Marie - 2010-02-22 13:20:46 Det var da voldsomt med al den gær. Jeg vil prøve med lidt mindre, og så lade den hæve lidt længere. Anja - 2009-04-26 11:22:51 Det er så lækkert et brød! MUMS! Gerda - 2005-01-01 01:01:01 Alle mine veninder ville ha' opskriften |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne