Pastitsio (Bagt pastagryde)
Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Kog makaronien halvt mør i kogende vand med salt i ca. 7 minutter. Lad den dryppe af og tilsæt 1 spsk. olie så den ikke klistrer sammen.
Pil og hak løg, hvidløg og chilipeber og sauter det i olien uden at det tager farve. Tilsæt kødet og sauter videre under omrøring til kødet er brunet. Tilsæt hakket persille, dild, salt og peber samt kanel sammen med tomaterne. Tilsæt vin og lad kødsaucen simre uden låg i ca. 15 minutter. Opvarm mælken. Smelt smørret i en gryde, rør melet i og svits blandingen et par min., inden mælken tilsættes under omrøring. Krydr med salt, peber og muskat og kog saucen igennem i ca. 5 minutter. Tag saucen af varmen og pisk 2 æg i. Hæld halvdelen af den halvkogte makaroni i et smurt ovnfast fad og drys med halvdelen af osten. Pisk det 3. æg i kødet og hæld det over i fadet. Kom resten af makaronien oven på kødet, rør resten af osten i saucen over makaronien. Bag retten ved 200 grader C i ca. 40 minutter og server. Serveres med brød og salat med fetaost. |
|
Opskriften er vist 12763 gange,
og udskrevet 433 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2009-03-09 21:44:52 Der mangler mel på opskriften. Har lige købt ind og mangler det. :( Lillian - 2007-07-01 11:21:13 Til saucen ville jeg nok bruge 25 g smør, 4 spsk mel og ½ l mælk. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Der mangler mål på mælk og ligende til sovsen. alihen - 2005-01-01 01:01:01 der mangler oplysning om nogen af ingredienser om hvor meget mælk og mel |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne