Elliniko Psomi
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : |
|
|
Mel og mælk skal have stuetemperatur. Rør gær, salt og mælk sammen, bland 750 g af melet i og slådejen med en træspatel til den er glat og smidig. Sæt den til hævning på et lunt sted til dejen er hævet til det tredobbelte. Hæld den ud på bordet og ælt resten af melet i. Tril den til en stor kugle (eller 2 mindre), og bank den flad med håndfladen. Slå den ene halvdel over den anden, læg brødet på en smurt meldrysset bageplade, og sæt den til hævning. Drys et tyndt lag mel ud over brødet og bag ved ca. 200 grader i 1 time.
|
|
Opskriften er vist 16269 gange,
og udskrevet 319 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Jan D. - 2005-01-01 01:01:01 Tilsæt også et skvæt olivenolie samt en smule reven citronskal ( kun det gule) sammen med kærnemælken. Det giver et super godt brød med en ægte græsk smag. Brødet er godt hvis Du laver "Mezes" til dine gæster. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne