Indbagt lammekølle i saltskal
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
|
|
Bland ingredienserne til saltdejen. Spæd med vand således at dejen er en anelse klistret.
Tag det store ben ud af labbekøllen (udben den evt. helt). Spæk lammekøllen med hvidløg, og gnid ind- og udvendig med hakket frisk timian, salt og peber. Smør dejen om lammekøllen så den dækker HELE køllen. Køllen lægges i et smurt, ovnfast fad, og steges ved ca. 200 grader nederst i ovnen. Den eneste måde man rigtig kan bestemme om køllen er færdig, er med et stegetermometer. Dog er der en tommelfingerregel om 3 kvarter pr. kilo. Efter stegning trækker køllen i et kvarter, hvorefter skallen brydes af og smides ud. Eventuelt kan dejen pensles med æg før den sættes i ovnen, og skallen brydes af ved bordet. Den bliver nemlig rigtig flot! Fløde- eller timiankartofler samt en god blandet salat serveres til. |
|
Opskriften er vist 16369 gange,
og udskrevet 422 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Alex - 2016-03-19 08:50:02 jeg savner lidt en mængdeangivlse for hvedemelet til dejen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne