Ølkage
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Øl Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 60 minutter Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : sofii Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør farin og hvidtøl sammen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen til en flydende masse.
Dejen kommes i en smurt sandkageform ca. 3 l. Kagen bages ved 175 grader C. alm. ovn på nederste ovn ribbe med stanniol de første 45 min. Stanniolen tages af og kagen bages derefter endnu ca. 45 min. Stanniolen beskytter kagen fra ikke at blive brændt på toppen. Kagen spises gerne med smør. |
|
Opskriften er vist 683609 gange,
og udskrevet 12406 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (350 stemmer) |
|
Kommentarer Anne - 2022-06-04 18:51:13 Super dejlig kage Laver altid dobbeltportion og vupti så er det hele spist Bente - 2017-11-19 15:52:19 En rigtig god kage hvis man har allergi overfor kanel kan det erstattes med vanilje det bliver rigtig godt 👍 anonym - 2016-12-25 15:29:49 Dejlig kage. Lidt kortere tid i min ovn. Nogle gæster tog smør på, med stor velbehag Elisabeth - 2016-09-06 23:16:11 Jeg har bagt den med staniol en time og tyve, derefter de ti sidste minutter uden. Så bliver den samme konsistens hele vejen igennem. Pernille - 2015-12-01 12:42:02 Jeg byttede øllen ud med mokai, og det var også et kæmpe hit 😀 anonym - 2014-05-10 14:59:37 Den var god den smagte ligesom honningekage meget sødt Mig! - 2012-09-20 15:16:26 Ummmmm en dejlig lækker kage :)! Kirsten - 2012-07-20 11:40:10 Jeg har fået den serveret til en ølsmagning - mørke og stærke øl. Der var den rigtig god. sofie - 2011-10-09 16:01:37 jeg synes bestemt at denne kage er mega god især med et lag smør på bare ikke for meget eller for lidt. :) karla - 2011-07-30 19:38:04 der skal flere krydderier i og noget stødt nellike! laver den tit fordi den er så nem og smager brand godt! Marianne - 2011-05-18 14:15:11 Hvis ølkagen er blevet lidt hård så put den i en plastikpose(til madvarer) og få dage efter bliver kanten helt blød og til tider lidt smattet, men det gør bestemt ikke noget for smagen, for den bliver nærmest bedre af at stå i et par dage Inga - 2011-03-08 10:12:52 Istedet for alle krydderierne og bagepulver, bruger jeg bare 1 brev brunt bagepulver Mayet Brynildsen - 2011-02-04 18:00:05 Den er SUPER! Mmoster - 2009-12-05 10:09:39 Meget lækkert med lidt smør på.. Super skøn kage lige mig.. anonym - 2009-11-27 16:40:55 hold da helt op... den kage tog mig tilbage til dengang i børnehave :D den er jo super god!!! vil nok nøjes med 350-400g brun farin næste gang men ummmmmm den var god. Trine - 2009-11-06 14:30:19 Det er nemmere at komme et brev brunt bagepulver i, i stedet for krydderier og bagepulver. Mette - 2009-06-02 15:06:37 Uhhm lækkert kage ! :) Den minder mig om derhjemme og min moooar .. :) Q - 2008-11-23 11:56:04 Har bagt denne kage rigtig tit og ofte, sidste år -da jeg var gravid ;P mums.. nu vil jeg bage denne igen, for den smager så himmels og man kan klappe en tynd skive sammen med smør og tage med i madpakken. har nogle gange brugt kun det kun 350 gram farin for at fjerne lidt af sukkret og gøre den mere brød agtig. anja - 2008-03-27 17:15:44 den smager rigtig godt med koldt smør på peter den seje - 2008-02-19 18:05:55 den smager godt med smør på. als - 2008-01-24 10:26:53 prøv at komme nelliker istedet for kardemomme. smager bare godt. malene - 2007-12-23 09:47:27 lækker og luftig Bølle - 2007-11-28 13:50:48 Det bare læææækker lækker lækker... Ida - 2007-11-07 21:06:19 Det er unødvendigt at tilsætte så meget farin. Jeg har vænnet mig til at bruge 50 - 80g i stedet for. Lidt mandler i dejen er virkelig smagfuldt. 4 øjne er bedre end 2 - 2007-11-03 17:51:17 den er bare go (elsker den) fyr løs - 2007-11-03 09:55:40 den er vildt god jeg elsker den skal ha den i dag Mig - 2007-10-20 13:21:20 Kagen er meget god, ikke for sød og vammel, men dejlig krydret.. denhar en god hård kant, den kan varmt anbefales til børn og voksne!! DerBürgerMeister - 2007-10-09 14:39:44 Jeg putter bare et brev brunt bagepulver i, i stedet for at blande krydderierne selv! -Det gør kun kagen endnu nemmere at lave! Yummi yummi... Sønderjyden Aasted <3 - 2007-07-01 14:44:16 Den kage er bare for god, har ikke fået den siden jeg gik i børnehave. Og da jeg smagte den igen fremkaldte den alle minderne. DET ER EN SAND VINDER! Lea - 2007-05-24 11:28:55 Bagepulveret må gerne være natron og prøv at lade kardemommen udeblive - smager nemlig rigtigt godt også. Lilli - 2007-03-15 11:33:10 Dengang jeg var ung for 4 ar siden (jeg er 19) fik mine foreldre denne kage der sagtens kunne forvekles med rugbrød fandt MEGET sent ud af det var ølkage og smagte ganske glimragende med smør på Mee - 2005-01-01 01:01:01 Jeg synes simpelthen den var rigtig god denne her kage, men nu ELSKER jeg også bare ølkage, da det var noget jeg fik som barn, Min kage blev en smule hård/sprød, men måske skulle jeg lade være at give den Så længe næste gang? Men tusind tak for opskriften, du har lige reddet min søde tand ;) sønderjyden - 2005-01-01 01:01:01 den smager rigtig godt . skær kagen i skiver og smør smør på Grønlænderen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg fik denne opskrift for mange år siden af netop en sønderjysk dame. Dog uden kardemomme. Den dobbelte portion svarer til en bradepande. 2 hvidtøl er for lidt. Jeg bruger 2½ for at få den rette sirupsagtige konsistens frem. Jeg bager den kun i 5 kvarter. Skøn og robust kage som er langtidsholdbar og fremragende turproviant i den grønlandske natur! Åse - 2005-01-01 01:01:01 Skøn kage, stammer ganske rigtigt fra sønderjylland mig - 2005-01-01 01:01:01 Et rent 9-tal! gygy-pigen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg syntes det er en rigtig god kage også for børn og den er let og lave så amn kan tage børnene med i køkkenet gitte - 2005-01-01 01:01:01 der var fest i min mund... am - 2005-01-01 01:01:01 mig og vennerne synes den var meget karamelagtig og mega sød mus - 2005-01-01 01:01:01 jeg synes kagen er rigtig god til en kop eftermiddagskaffe mollemor - 2005-01-01 01:01:01 Jeg mener at denne kage er sønderjysk, den er ret nem at lave, og da der er bagepulver i, kan den godt vente lidt på at komme ind i ovnen, hvis man har flere ting igang, Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne