Ovnstegt oksemørbrad

Ovnstegt oksemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ovnstegt oksemørbrad, billede 4 Ovnstegt oksemørbrad, billede 1 Ovnstegt oksemørbrad, billede 2 Ovnstegt oksemørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.oksemørbrad
 
4 jomfruhummerhaler eller 4 skiver fois gras
4 bagekartofler
4 gulerødder
2 pastinaker
10 jordskokker
2 porrer
 
 Sauce
7.5 dl.rødvin
2.5 dl.piskefløde
5 appelsiner
 ribsgelé efter smag
0.5 spsk.Roquefort ost
1 fl.kalvefond. Helst Touch and Taste
 
 Desuden
100 g.gåsefedt
5 dl.raspolie
1 bdt.timian
 Friske ribs
1 bdt.bredbladet persille
1 hvidløg
1 trøffel evt.
 
Opskrift:
Kødet afpudses og brunes hurtigt på en pande. Dernæst sættes kødet i forvarmet ovn på 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter. Tag kødet ud og lad det hvile under et rent viskestykke mens du laver resten.

Start med at lave saucen:
Rødvin og appelsinsaft koges ind til ca. ½ mængde. Tilsæt fond, fløde, ribsgele samt roquefort. Jævn saucen med maizena og tilsæt evt. kulør

Gå derefter i gang med grøntsagerne: Skær grøntsagerne dvs. gulerødder, pastinak, samt jordskokker i små firkanter. Steg den i gåsefedt til de er møre og gyldne. Smag til med salt og peber og lidt timian. Stil til side.

Gå i gang med kartoflerne:
Smør 4 cocotter eller små skåle indvendigt. Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver Bland kartoffelskiver med hvidløg, timian og gåsefedt, salt og peber. Kom indholdet i skålene, der sættes i en varm ovn i en ½ time. Tilbehør skal nu laves, bla. porre frites. Porrer skæres i tynde strimler. De kommes i en gryde med varmt rapsolie. Tages hurtigt op og kommes på fedtsugende papir. Sæt nu kødet i ovnen i 20 minutter mere. Så er kød og kartofler færdige samtidigt. Porrefrites dyppes endnu en gang i olien hurtigt og igen på fedtsugende papir. Drys med salt.

Hvis surf and turf / Fois Gras ønskes: Kødet fra jomfruhummehaler tages fra alternativt 4 skiver terrin fois gras.

Bredbladet persille skylles. Ribsranke drysses med sukker.

Kødet tages ud af ovnen efter 20 minutter og kødet skal have lov til at trække ca. 10 minutter.

Nu kan tallerkner pyntes med bredbladet persille, jomfruhummerhaler/eller Fois gras og sukkerstrøede ribsranker. Kartofler tages ud af ovn og indhold kan vendes ud af skålene. Grøntsagssauteen lægges midt på tallerkenen. Kødet skæres og stables pænt midt på grøntsagerne. Saucen dryppes rundt om kød og grøntsager. Resten serveres ved siden af.





karakterer:
Opskriften er vist 150115 gange,
og udskrevet 2545 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-05 18:38:45
kan sovsen fryses??

  -   2012-12-27 10:54:20
købet bliver helt kanon hvis man lige bruner det af med salt og peber og derefter langtidssteger det i ovnen ved 60-65 grader i ca 3 timer, eller ved brug af stegetermometer til kernetemperaturen når 60-65 grader. Så kan kødet stå og passe sig selv, mens man laver resten

  -   2009-10-09 10:23:14
Det er helt seriøst. Kødet har bedst af at hvile.

  -   2005-01-01 01:01:01
Lyder godt og glæder mig til at komme i gang. Mia: prøv det. Det er måske seriøst ment.

  -   2005-01-01 01:01:01
der kan da ikke seriøst menes, at man først laver kødet og derefter går igang med grøntsager og kartofler osv., som der står i første afsnit??!?