Boef stroganof
Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i tykke strimler og steges lynhurtigt - 1 minut - ved høj temperatur på pande eller i en kasserolle evt. af et par gange. Så tages det op og stilles varmt.
Hak løgene fint og svits dem til de er blanke. Tilsæt så bouillon og bring i kog. Tilsæt fløde eller creme fraiche og koges op. Tilsæt løgene, bouillonen, sennep, tomat og citronsaft. Tilsæt kødet og hæv varmen uden at retten kommer i kog. Servér med kartoffelmos og fyldig rødvin. Tips: Retten smager vældigt godt med skivekårne champignoner og en knivspids reven muskatnød / muskatblomme. Et par spsk. koncentreret tomatpure går også an, men så er det ikke rigtig Stroganoff. Lækre varianter: 250 g. champignoner muskatnød muskatblomme tomatkonpure konc |
|
Opskriften er vist 71148 gange,
og udskrevet 2113 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2009-09-12 21:54:22 Retten skal spises frisk og egner sig ikke til genopvarmning da kødet så vil blive hårdt. Skal retten genopvarmes bør den småkoge i saucen tilsat ekstra vand for den ikke brander på, og så småkoge indtil den er mør, måske en time. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne