Røget bornholmerkylling i sellerikål med dild
Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Er den røgede kylling kogt færdig og klar til brug, koges den blot op med lidt urter, laurbær og hel peber i ca. 15-20 min. Lad den stå og trække i kogelagen, imens kålen tilberedes.
Snit hvidkålen i grove stykker. Skræl sellerien og skær denne ud i grove tern. Tag lidt af suppen (kogelagen fra kyllingen) og lad kålen og sellerien koge mør under låg. Sørg for, at der stadig er lidt bid og sprødhed i grøntsagerne. Tilsæt så fløden og lad det simre ind til en lidt cremet konsistens. Smag til med salt, peber og lidt muskatnød. Bliver kålen for tyk, kan der spædes op med lidt mere kogelage. Inden servering tilsættes den hakkede friske dild. Skær kyllingen ud i lår og bryst, i alt otte stykker, og anret stykkerne ved kålen, pynt evt. med lidt friske dild-kviste. Godt brød eller pillekartofler er gode ledsagere. Tips: Bliver der rester tilbage af den røgede kylling, pilles kødet fra benene i så store stykker som muligt. Tag et godt stykke groft rugbrød, en smule smør på, godt med salat, kogte kartofler i skiver samt tomatskiver. På toppen af denne flotte urtehave lægges røget kyllingestykker, som toppes op med en skarp peberrodsfløde samt masser af frisk dild og en god håndfuld rejer eller et par strimler røget laks. |
|
Opskriften er vist 13475 gange,
og udskrevet 336 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Anna Grete Jensen - 2015-06-22 17:03:19 Alle gården på Fyn, sælger røgede kyllinger Tina - 2009-01-05 10:20:30 Røget Bornholmer kylling er super dejlig, men vi har kun fået den på Bornholm, jeg kan ikke finde den på Sjælland, hvor kan man købe den? ruth - 2005-01-01 01:01:01 den er bare rigtig god, men det er sjældent jeg kan finde en røget høne - bornholmer eller ej |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne