Bornholmerhane
Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Hane Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Partér en bornholmerhane i 6-8 stykker. Brun dem i olivenolie i en gryde. Drys med salt og peber og tag stykkerne op.
Brun 250 g pillede skalotteløg. Tag dem op og rist 100 g bacontern. Tag dem op. Hæld fedtet fra så der er omkring 1 spsk tilbage. Drys 2 spsk mel i og brun det mens De rører rundt. Hæld ½ hønsebouillon ved (eventuelt halvt rødvin, halvt bouillon). Lad saucen koge op og tilsæt 2 fed knust hvidløg og timiankviste. Læg kødet tilbage i gryden og lad dem simre små 20 minutter. Tilsæt løgene og kog i 10 minutter mere til både hanen og løgene er møre. Rist 200 g markchampignoner i smør og lad dem koge med de sidste minuttet. Spæd op med mere vin og bouillon hvis saucen er for tyk. Smag til med salt og peber. Servér med dampede porrer, kartofler og evt. lune baguetter. |
|
Opskriften er vist 73137 gange,
og udskrevet 2138 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (23 stemmer) |
|
Kommentarer G - 2007-02-22 13:33:24 Jeg elsker bornholmerhane, og med dette dejlige tilbehør er der ingen tvivl hos mig. Simpelthen herligt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne