Profiteroles
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Rør melet i og rør kraftigt, til opbagningen er glat og ensartet og slipper skeen. Tag gryden fra varmen og lad dejen svale under omrøring. Rør det sammenpiskede æg i, lidt ad gangen, rør nogle min efter det sidste er tilsat. Dejen skal være tyk og blank.
Sæt ovnen på 225 grader. Smør en bageplade eller beklæd den med bagepapir. Sæt dejen på i boller som små valnødder, med en sprøjtepose eller med to teskeer. Bag bollerne på midterste rille i ovnen 15-20 min. Luk ikke op for ovnen de første 10 min af bagetiden, så kan bollerne falde sammen. Lad dem køle af utildækkede på en rist. Smelt chokoladen og dyp profiterollerne i den smeltede chokolade og sæt dem til tørring på bagepapir, gerne 10 minutter i køleskabet. Skær en åbning i siden af bollerne. Brug en skarp kniv. Fyld bollerne med flødeskum. Beregn 4-5 profiteroles pr. person. Tips: Profiteroles kan også fyldes med fromage eller kagecreme. Fyld dem senest muligt, fiteroles bliver bløde af at stå. |
|
Opskriften er vist 69248 gange,
og udskrevet 1193 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (59 stemmer) |
|
Kommentarer Mig - 2015-08-14 15:38:21 Der bliver ca. 40 stk. Karina - 2012-04-30 16:33:22 Kan man bage dem og fryse dem - uden fyld? Kathrine - 2012-02-20 17:41:58 Hvor mange bliver der ud af en potion? :D Symse Erciyas - 2010-08-26 19:47:27 Uhmm hvis man tilsætter lidt salt i dejen smager den mystisk god! . (ca. en halv te ske) .. anonym - 2010-05-07 13:56:05 Mmmh... de er jo lidt svære at lave, men med bagepulver lykkedes det altid:) TIP: Tilsæt lidt piskefløde til chokoladesausen S. Erciyas - 2010-02-11 18:13:36 Denne opskrift på profiterole er en rigtig god, let udgave. Man kan ikke få nok af den... og passer fint til, når man har gæster. Et andet tip til chokolade saucen: kog to deciliter mælk, kom 100 gr mørk chokolade i, en skefuld kakaopulver og lidt kartoffelmel til stivelse, koges godt igennem og hældes over profiteroles efter afkøling. berta - 2005-01-01 01:01:01 De er forholdsvis nemme at lave og smager rigtig mums med is og varm chokolasesauce anonym - 2005-01-01 01:01:01 Ja - eller italiensk! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne