Fynske klatkager af havregryn
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt havregrynene i blød i fløde og kærnemælk ca. 1/4 time.
Pisk ægget let sammen.
Rør det i sammen med sukker, salt og citronskal.
Lad dejen hvile ca. ½ time, inden den bagning.
Opvarm panden og kom lidt smør eller margarine på. Klattekagerne sættes på med en spiseske og bages ved jævn varme på begge sider. Tilbehør: Spises varme med sukker, syltetøj eller kompot. |
|
Opskriften er vist 86337 gange,
og udskrevet 682 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (151 stemmer) |
|
Kommentarer Jonas - 2018-11-13 17:21:37 Rigtig god til en lidt anderledes morgenmad. Kan med fordel laves med appelsinskal i stedet for citronskal. Udskift eventuelt sukker med vaniliesukker og server fx klatkagerne med ahornsirup eller blåbærmarmelade. Per - 2011-11-20 16:49:27 Dejen/grøden bliver meget fast, og den knækker nemt på panden. Så måske noget mere mælk/fløde. NIS LYSMOSE - 2011-05-05 21:40:17 hmmm. navnet på den lyder vammelt. klat kager, jeg kan ikke lade være med at tænke på ko kager, det er også i klatter og har farve som kakao, hehe jeg har nemlig arbejdet i en gård engang. jeg vil prøve at lave den i weekenden. June - 2005-01-01 01:01:01 Skuffende oplevelse... Hvade klart haft større forventninger med en opskrift med 9,9 point! Smager nærmest blot som stegt havregrød. Ligegyldigt, men selvfølgelig ikke decideret ubehageligt. Er glad for jeg ikke serverede det for gæster, men bare for familien... kbchristian - 2005-01-01 01:01:01 dejligt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne