Occo buko med kartoffelmos

Occo buko med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Ossobuco

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Occo buko med kartoffelmos, billede 4 Occo buko med kartoffelmos, billede 1 Occo buko med kartoffelmos, billede 2 Occo buko med kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiverkalve eller okse ossobuco
 margarine til stegning
 
 salt
 peber
2 tsk.paprika
 lidt merian
2 løg
3 gulerødder
2 fedhvidløg
5 dl.bouillon
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 laurbærblade
2 dl.rødvin
 
 Sovs
2 dl.piskefløde
 evt.jævning
 
 Kartoffelmos
1 kg.kartofler
2 dl.sødmælk
1 spsk.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kødet klippes i kanten, så kanterne ikke trækker sig ved stegningen. Kødstykkerne krydres med salt og peber, brunes på en pande og lægges i en gryde. De snittede løg og gulerødder svitses på en pande og tilsættes kødet, sammen med de øvrige ingredienser. Lad retten småsimrer i 2½ til 3½ timer. Kødet skal kunne pilles fra benet med en gaffel.

Kødet fiskes op med en hulsi og holdes varm. Sovsen tilsættes fløde jævnes evt. Kødet lægges igen i sovsen.

Kartoflerne skrælles og koges. Vandet hældes fra og kartoflerne dampes godt. Herefter moses kartoflerne i kogende mælk og piskes sammen med margarine, salt og peber.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Osso Buco

karakterer:
Opskriften er vist 291383 gange,
og udskrevet 18518 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (120 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-10-26 18:05:15
Prøv med øl i stedet for rødvin virkelg lækkert

  -   2016-04-15 16:54:32
Merian og Oregano er ikke helt det samme - slå det gerne op på google

  -   2016-03-05 21:29:24
numse vand

  -   2014-10-10 18:11:36
Hejsa, ville bare lige sige til jer der i tvivl, at merian er det samme som oregano .. Forstår ikke hvorfor de skriver det her i stedet for, det forvirrer mere end det gavner.

  -   2013-09-15 00:40:51
Blev anbefalet at prøve retten i dag, men nok lidt dyr for mig på KH, men en eller anden dag skal den prøves, for det ser dælme godt nok lækkert ud! - Ville være en smags oplevelse værd! - trænger til nogle nye oplevelser, frem for de "kedelige" og sædvanlige pasta/lasagne retter osv...!

  -   2012-01-21 13:51:13
5 dl. oksebouillon er jo også en slags vand Thomas. Nu prøver jeg retten, men uden bouillon, idet jeg mener kødet i vand må give smag nok.

  -   2011-09-02 18:02:01
Er du helt blank.. Hvis det skal stå og småsimre så længe skal der VAND i

  -   2011-02-26 10:04:56
den er bare super lækker den ret, men jeg bruner i olivenolie, hvilket giver den lidt af det italienske strøg

  -   2009-03-25 10:37:54
Rigtig god, brugte hvidvin i stedet for rødvin, og brugte smør i stedet for margarine

  -   2007-03-05 09:53:29
kender godt opskriften, men jeg plejer at skærer kartoflerne i tern og lade dem koge med i væden. derefter jævner jeg ikke væden men servere retten som en slags suppe med fyld. Men nu prøver vi at gøre det på denne måde.

  -   2007-02-16 16:26:11
AZ ¨

  -   2006-12-25 07:17:18
Lidt forlang stege tid

  -   2005-01-01 01:01:01
Brun IKKE i margerine. Brugte hvidvin og lidt ekstra fløde. Lavede bare en standart kartoffelmos med folvakartofler. = 8 tal herfra.. Jo længere det simrer jo bedre.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den glæder mig til at smage, men vi skal have nye kartofter til.

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne ret er bare en af de bedste retter jeg har smagt, får virkelig bragt en af de gammle kød traditioner helt op to date :0)