Gulyas
Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød Oprindelsesland : Ungarn Indsendt : Red : |
|
|
Skær kødet i terninger.
Brun fedtstoffet i en tykbundet gryde.
Brun kødet heri ad 2 gange.
Tag kødet op med hulske.
Svits de hakkede løg til de er klare og gyldne.
Tilsæt evt. lidt mere fedtstof.
Drys hvidløg og paprika over og rør rundt.
Læg kødet tilbage i gryden.
Hæld tomater og bouillon ved.
Dæmp varmen og læg låg på gryden.
Småkog retten ca. ¾-1 time for klump og halestykke.
For yderlår og bov er stegetiden 1 ¼-1½ time.
Spæd evt. lidt mere bouillon til, hvis for meget fordamper.
Retten kan jævnes med 1 dl. creme fraiche. Kan smages til med merian. Kartofler, ¾-1 kg. skåret i både lægges i gryde, så de kan nå at blive møre. Lidt mere bouillon hældes ved. |
|
Opskriften er vist 29502 gange,
og udskrevet 714 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Erik Willumsgaard - 2017-10-29 00:38:11 Gulyas er det ungarske ord for det vi på dansk kalder gullaschsuppe (og udtales gujash). "Dansk" gullasch hedder på ungarsk pörkölt. I gulyas (altså gullaschsuppe) indgår (lettere udkogte) kartofler. Og man serverer altså ikke kartoffelmos og salat til en suppe. Men f.eks. brød og creme fraiche :) Holger - 2005-01-01 01:01:01 Der mangler lidt i denne opskrift. Der skal brunes lidt baconterninger, før kødet kommes i. Og kartoflerne koges delvist ud i suppen, så den jævnes. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne