Hjemmelavet flæskesvær i ovn

Hjemmelavet flæskesvær i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Chips / SnacksRet : Chips / Snacks - Diverse Chips / Snaks

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Hjemmelavet flæskesvær i ovn, billede 4 Hjemmelavet flæskesvær i ovn, billede 1 Hjemmelavet flæskesvær i ovn, billede 2 Hjemmelavet flæskesvær i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.rå svær af svinekam
 salt
 
 
Opskrift:
Sværen skæres i ½ cm. strimler 5-10 cm. lange.

Kom strimlerne i letsaltet, kogende vand og giv dem et opkog (til vandet kommer i kog igen og et par min ekstra).

Hæld sværene i en si og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe af.

Bland sværene med salt og læg dem i en bradepande eller en foliebakke.

Stil dem midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 50 min. eller til de er sprøde. Vend dem nogle gange.

Lad sværene dryppe af på køkkenrulle eller i en si.





karakterer:
Opskriften er vist 174488 gange,
og udskrevet 2198 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (135 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-12-26 12:35:01
Endnu en gang reddede denne opskrift juleaftens flæskesteg med flæskesvær!

  -   2021-12-25 16:57:32
Flæskesvær køles af efter, de har været i ovnen og opbevares bedst, når de er pakket ind i staniol i køleskabet. De må ikke kommes i plastikbøtter, da de så bliver “slatne”.

  -   2020-03-31 10:55:24
Tak for opskrift, de bliver super gode. Men jeg vil lige korrigerer dig. Da du skriver oprindelses land Danmark, det er ikke korrekt, flæskesvær stammer fra England og hedder Pork scratchings hvor de brugte alt fra grisen i de svære tider i 1800.tallet. Så hvor end vi gerne vil have det er en Dansk opfindelse så passer det ikke. Desværre.

  -   2016-12-20 21:01:49
Man kan også dyppe de rå sværd i sukker inden kogning i salt. Det giver en ekstra sprødhed og farven bliver som karamel.

  -   2016-02-27 10:39:14
Hvordan skal de opbevares når de er færdige? Tænker selv lufttæt krukke/bøtte ved stuetemperatur, men er det en rigtigt formodning...

  -   2015-12-26 19:03:32
Ja...de er gode fra ovnen :-) Men ovnen er totalt sprøjtet til overalt-så man skal være indstillet på en grundig rengøring af ovnen bagefter :-( . Næste gang vil jeg prøve i en gryde

  -   2015-01-04 17:41:18
Så oprandt den sidste dag, hvor der skal købes flæskesvær i butikken. Nem og godt at lave og når det laves i ovn, fjernes den fede smag, der ellers er ved flæskesvær. Min bedre halvdel er meget begejstret ;-)

  -   2013-12-23 17:03:14
Igen i år skal vi have disse fantastiske flæskesværer. De er så englene synger og det er ørerdøvende - Mums

  -   2013-09-26 18:40:58
De er fantastiske. Jeg har før lavet flæskesvær i gryde, men de her bliver meget mere lækre.. Og så er de vild lette at lave.

  -   2012-11-03 16:11:42
så gode mmmm mums

  -   2011-05-01 02:30:56
Husk lige på - at når man laver ribbensteg/svinekam, så bliver sværen automatisk sprød. Skær i stedet sværen fra, og lad dem stege i deres eget fedt på bagepapir i ca. knap 2 timer, så har du et resultat uden kogning i fedt først - meget "sundere" end kogt i fedt, og er det rene naturprodukt efter man har stegt en flæskesteg. og de bliver knasende sprøde.

  -   2011-02-04 10:35:06
Denne opskrift glæder jeg mig til at prøve, har en masse at lave svær af fra vi slagtede gris og dejligt med en opskrift, hvor de ikke skal koges i fedt, de er fede nok i forvejen

  -   2007-11-09 23:10:15
Den bedste svær får man fra ANTONIUS gris

  -   2007-10-08 18:13:13
de er enormt gode min mand fløj på en lysserød sky og rart at kunne undgå alt det friture de er jo fede nok