Hjemmelavet flæskesvær i ovn
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Oprindelsesland : Danmark Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sværen skæres i ½ cm. strimler 5-10 cm. lange.
Kom strimlerne i letsaltet, kogende vand og giv dem et opkog (til vandet kommer i kog igen og et par min ekstra). Hæld sværene i en si og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe af. Bland sværene med salt og læg dem i en bradepande eller en foliebakke. Stil dem midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 50 min. eller til de er sprøde. Vend dem nogle gange. Lad sværene dryppe af på køkkenrulle eller i en si. |
|
Opskriften er vist 175711 gange,
og udskrevet 2217 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (135 stemmer) |
|
Kommentarer Søren - 2023-12-26 12:35:01 Endnu en gang reddede denne opskrift juleaftens flæskesteg med flæskesvær! Peter - 2021-12-25 16:57:32 Flæskesvær køles af efter, de har været i ovnen og opbevares bedst, når de er pakket ind i staniol i køleskabet. De må ikke kommes i plastikbøtter, da de så bliver “slatne”. Hanne - 2020-03-31 10:55:24 Tak for opskrift, de bliver super gode. Men jeg vil lige korrigerer dig. Da du skriver oprindelses land Danmark, det er ikke korrekt, flæskesvær stammer fra England og hedder Pork scratchings hvor de brugte alt fra grisen i de svære tider i 1800.tallet. Så hvor end vi gerne vil have det er en Dansk opfindelse så passer det ikke. Desværre. Per Sohl - 2016-12-20 21:01:49 Man kan også dyppe de rå sværd i sukker inden kogning i salt. Det giver en ekstra sprødhed og farven bliver som karamel. Ina - 2016-02-27 10:39:14 Hvordan skal de opbevares når de er færdige? Tænker selv lufttæt krukke/bøtte ved stuetemperatur, men er det en rigtigt formodning... Inge larsen - 2015-12-26 19:03:32 Ja...de er gode fra ovnen :-) Men ovnen er totalt sprøjtet til overalt-så man skal være indstillet på en grundig rengøring af ovnen bagefter :-( . Næste gang vil jeg prøve i en gryde Mogens Lauridsen - 2015-01-04 17:41:18 Så oprandt den sidste dag, hvor der skal købes flæskesvær i butikken. Nem og godt at lave og når det laves i ovn, fjernes den fede smag, der ellers er ved flæskesvær. Min bedre halvdel er meget begejstret ;-) Liselotte - 2013-12-23 17:03:14 Igen i år skal vi have disse fantastiske flæskesværer. De er så englene synger og det er ørerdøvende - Mums NonBlond - 2013-09-26 18:40:58 De er fantastiske. Jeg har før lavet flæskesvær i gryde, men de her bliver meget mere lækre.. Og så er de vild lette at lave. flora - 2012-11-03 16:11:42 så gode mmmm mums Conny - 2011-05-01 02:30:56 Husk lige på - at når man laver ribbensteg/svinekam, så bliver sværen automatisk sprød. Skær i stedet sværen fra, og lad dem stege i deres eget fedt på bagepapir i ca. knap 2 timer, så har du et resultat uden kogning i fedt først - meget "sundere" end kogt i fedt, og er det rene naturprodukt efter man har stegt en flæskesteg. og de bliver knasende sprøde. Linda - 2011-02-04 10:35:06 Denne opskrift glæder jeg mig til at prøve, har en masse at lave svær af fra vi slagtede gris og dejligt med en opskrift, hvor de ikke skal koges i fedt, de er fede nok i forvejen johnp - 2007-11-09 23:10:15 Den bedste svær får man fra ANTONIUS gris Dorthe - 2007-10-08 18:13:13 de er enormt gode min mand fløj på en lysserød sky og rart at kunne undgå alt det friture de er jo fede nok |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne