Ungarsk gullashsuppe

Ungarsk gullashsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :      Red :
Ungarsk gullashsuppe, billede 4 Ungarsk gullashsuppe, billede 1 Ungarsk gullashsuppe, billede 2 Ungarsk gullashsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
40 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 spsk. Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
15 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
300 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
evt. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kødet skæres i små terninger og løget hakkes.
Margarinen smeltes i en gryde og heri svitses løg og kød.

Salt og paprika tilsættes og derefter vand eller bouillon. Koger til kødet er næsten mørt 1-1½ time.


Når kødet er næsten mørt, kommer man kartoffelternene og tomaterne ved og suppen koger videre, til kød og kartofler er helt mørt.

Suppen smages til, evt. med lidt creme fraiche.

Serveres i suppekopper evt. med en klat creme fraiche på toppen og med friskbagt flutes.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 231333 gange,
og udskrevet 6978 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7074 (1684 kcal)
KJ pr. Pers. 1179 (280 kcal)
Vægt ialt 3040 gram
Vægt pr. Pers. 506 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 232 KJ (55 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 3.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-11-15 22:12:02
En rigtig lækker suppe, har spist den i 3 dage og min mor fik også en stor portion

  -   2014-04-24 08:51:41
I Ungarn bruger man i stedet for olie eller margarine svinefedt. Jeg bruger selv svinefedt, og det gør en stor forskel rent smagsmæssigt. Desuden morter jeg laurbær og kommen. så undgår man hele laurbærblade i suppen. Tomatpure kombineret med hakkede tomater giver en god og fyldig suppe.

  -   2011-01-23 15:41:58
Jeg har tit rejst i Budapest og Ungarn, hvorfra retten stammer. Det er som hovedregel en KLAR SUPPE uden rød peber, men med kødstykker, kartoffeltern (eller en knödel). Suppen perler af fedt...uhm. Til aften skal jeg lave en afart med ungarnsk stegepølsestykker i.

  -   2010-12-14 21:56:04
jeg har lavet suppen men kom gulerødder, hvidløg og peberfrugt i og den var rigtig god. der vil nok mangle noget smag uden de ingredienser.

  -   2010-12-13 14:54:07
ret kedelig opskrift. Jeg kom gulerødder, lidt pølse, frisk peberfrugt og oregano i. det gav meget mere smag.

  -   2010-11-07 14:02:40
Hej! Gullaschsuppe er ungarers national ret, derfor kaldes det oprindelig “ungarsk gullaschsuppe”. Du kan lave ungarsk gullaschsuppe på en meget nemmere, hurtigere og sjovere måde. Det er faktisk krydderierne som gør at det bliver til den ægte vare. Og jeg handler bl.a med ægte ungarske krydderi produkter som: Erös Pista- meget stærk, Edes Anna-mild, Piros Arany stærk/mild, Gullasch krem stærk/mild, hvidløgs krem og delikatesse paprika pulver stærk/mild, som lige netop har fik EU beskyttelse. Det er også muligt at lave sovs agtig gullasch og serveres gerne med ris, kartofler eller kartoffelmos!

  -   2010-10-31 09:04:18
God opskrift, den originale er med palmin i stedet for margarine, og nej hvis man kommer flere ingredienser i er det jo netop ikke ungarsk gullaschsuppe, men prøv med meget mere paprika.

  -   2010-03-27 15:34:12
1/11-2006 Rigtig god opskrift. Brug rigelit med løg 2-3 store, kom opgså lidt oregano i, samt 2 laurbær og 4 spsk tomapure.

  -   2010-03-08 15:41:42
Selvfølgelig bruger man margarine i Ungarn, men ikke til gullashsuppe. Derimod anvender man en skive fersk spæk.

  -   2010-01-01 20:42:32
Margarine...er det noget de bruger i Ungarn? Jeg gør ikke.

  -   2009-11-18 22:07:13
Jeg tilsatte også presset hvidløg og chilipulver. Så snittede jeg rød peber i tern og løg i tynde både og kogte med yderligere 25 min og brugte i stedet for kartofler små pasta (evt. nudler). Det gir lige et løft i smagen. Drys evt. med fint revet ost og ristet bacon, hvis det ska være ekstra festligt.

  -   2005-01-01 01:01:01
En ganske simpel og ikke speciel opskrift. Jeg gjorde det, at jeg efter ½ time tilsatte en masse skiveskåret gulerødder for at give det et ekstra pif , og det var rigtigt godt. God opskrift - men ikke specil super på nogen måde.