Bedstefars skæg
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 60 minutter Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Bedstefars skæg - Alletiders KogebogHvem drømmer ikke om at servere en lækker og velsmagende hjemmelavet bedstefars skæg-kage? Denne kage falder i god jord hos både børn og voksne med den svampede kagebund, det friske lag af hindbærsyltetøj og den lækre top af marengs.Kagen Bedstefars skægDen smukke og velsmagende kage fungerer perfekt som dessert til en middag eller til den næste store fødselsdagsfest. Bedstefars skæg i bradepande er perfekt, hvis du skal bage kage til større forsamlinger. Kagen kan dog også laves fin og sirlig i f.eks. muffinforme, når der skal imponeres til den næste komsammen med vennerne.En velsmagende klassikerEn klassiker uden lige - det må denne kage siges at være. Hos Alletiders Kogebog finder du den ultimative bedstefars skæg-kage med syltetøj og marengs. Bedstefars skæg-opskriften er nem at lave og smager fantastisk. Er du ikke til hindbærmarmelade, kan du nemt erstatte den med en hvilken som helst anden marmelade efter din smag. |
Opskriften er vist 966225 gange,
og udskrevet 35676 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (394 stemmer) |
|
Kommentarer Charlotte B - 2024-07-10 16:30:26 Altid en vinder på kagebordet - super opskrift - bruger altid kogebogen.dk Dorte - 2022-08-12 18:19:09 Jeg rører kokosmel i marengsen, det kan vi lide anonym - 2021-07-10 14:27:32 Kan varieres med 100 gr. Odense Marcipan med lakridssmag og saft og skal fra en halv citron i dejen. Der justeres evt. med mere eller mindre fedtstof eller mel for en korrekt konsistens. Mig - 2021-04-17 17:50:02 God kage, Borchlarsen - 2020-08-08 16:57:45 Den er super god kom dog lidt mere mælk i 5 stjerner herfra Marianne Søgaard - 2020-04-27 20:54:53 Bedste bedstefar med skæg ever! Så kort kan det siges :-) Måske lige til den søde side, så næste gang vil jeg komme lidt mindre sukker i selve kagen, ikke i marengsen. Men denne lille ting er ikke nok til at få den ned på en 4’er. Det bliver et stort 5-tal herfra! Mette h - 2020-01-30 15:24:52 Super fin kage jeg puttede reven skal og saft fra en appelsin det blev den ikke dårliger af. Kageglæde - 2019-10-19 13:38:23 Go kage Jane - 2019-06-23 15:39:15 Kan man bruge brombær i stedet for anonym - 2016-10-07 17:41:33 vores variation af denne kage bruger vi æbleskiver, gerne fra syrlige æbler, som fyld. Kontrasten passer rigtigt syrligt med sødt, afhængig af æbler og sukker mængde blandt "bagere" Jeanette - 2016-09-22 18:43:09 Fin smag, dog lidt underlig smuldrende konsistens i dejen. Lækker marengs... Skal helt klart prøves igen, måske med et ekstra æg. Maria - 2016-09-04 14:59:23 Der står alm. ovn.. Jeg tog varmluft ovn og tiderne passede fint😊 Lækker kage helt traditionel opskrift☀️ Tina - 2016-06-15 15:34:21 har lige bagt kagen.....og fulgte opskriften.....fyldet oven på blev perfekt men selve kagen smagte ikke så godt......dejen var klistret iforhold til andre kager jeg har bagt....men ungerne har lige givet tilbage melding påat den smagte godt :-) Eva - 2016-05-13 14:30:36 i stedet for marmelade bruger jeg rabarber , den bliver dejlig luftdig og smager kanon godt monica - 2016-04-23 16:27:47 fantastisk kage elsker den... jeg putter himbær marmelade i og lidt ekstra mælk dog bruger jeg altid mini mælk... DJ Dorby - 2016-02-19 14:04:50 god kage, nem at lave anonym - 2015-07-09 19:57:53 Har prøvet denne, den er kvalmende sød, prøv denne fra bageriet og min afdøde fars bagerimesterbog, den er nu tilpasset i volume til hjemmets brug. " lille bradepande " for det første hed kagen i bageriet "bedstefar kage" Opskrift. 200 gr. magarine/smør 250 gr. sukker/melis 4 æggeblommer 6 tsk. bagepulver 110 gr. mel 130 gr. kartoffelmel 2,1/2 dl. mælk Fyld. 4 piskede æggehvider 250 gr. sukker/melis 120 gr. kokosmel pisk æggehviderne stift med 2 spk sukker,bland sukker og kokosmel i. dejen røres godt og bages ca. 25 minutter ved 170 grader, så kommes fyldet på, og kagen bages igen i 20 minutter lidt højere oppe i ovnen, til den er flot lysebrun i fyldet. prøv denne istedet, der skal ej marmelade på sådan en type kage her, det en stor misforståelse, marmelade hører hjemme i en hindbærsnitte osv, eller om man laver en marengsbund og kommer svedske marmelade og flødeskum på...tja. Hilsen Svend Bak Østergaard 8400 Ebeltoft karen - 2015-04-20 14:42:05 kan jeg bage den dagen før Grethe - 2014-11-06 16:16:21 en rigtig god kage , Bettina.1965. - 2014-06-26 19:09:11 Jeg er ikke nogen bager eller en a la Mette Blomsterberg, men jeg elsker at bage og det ofte. Min erfaring siger mig, at bliver margensen ikke sprød kan det skyldes flere ting, bla kan ovnen være for varm. Sukkeret kan være pisket for længe så det ligesom klapper sammen, og så er det altid en super god ide, at putte en. Spsk eddike i margensen, så bliver den altid sprød:-) Håber det hjælper på dem der har spurgt. Annika - 2014-06-19 22:14:52 Lavede den som opskriften med et stort MEN, da jeg skulle bruge sukker til marengsen havde jeg kun 160g holden. Ser i komentarende at den sagten kan laves med mindre end opskriften siger. Dejligt! anonym - 2014-06-06 16:33:14 Min marengs blev sej istedet for sprød øv øv øv. Nogen der har et bud på hvorfor? Bunden smager fantastisk og vil gerne prøve igen hvis jeg bare vidste hvorfor den blev sej og ikke sprød så jeg ikke laver samme brøler 2 gange LAURA - 2014-05-31 21:28:28 Jeg erstatter syltetøj med rabarber, jordbær, blommer og anden frugt. Med rabarber er det godt med en sød marens, men reducerer sukkermængden når jeg bruger frugt. lækker kage - 2014-05-24 04:19:30 den smager godt synes jef Lis - 2013-12-01 21:13:58 Kan kagen bages dagen før den skal serveres eller bliver den så kedelig? Sonja - 2013-09-29 15:18:13 Den er super god. Prøv med revet citron eller appelsin skal i dejen og friske æbler (revne eller i tynde skiver) på toppen i stedet for syltetøj... Himmelsk kage. Tak for en dejlig og vildt let opskrift. Den kan ikke gå galt :) Kun fantasien sætter grænser, det er jo tilladt at sætte sit eget præg på tingene ;) KP - 2013-09-15 21:44:45 SUPER kage.Uhmmm. Morten Viuf - 2013-06-25 07:14:19 Den er rigtig god Else-Marie Lauridsen - 2013-06-02 09:30:29 Som Helle Grønning skriver. Uden syltetøj og med kokosmel i marengsen. Sådan bagte min svigermor den, og så hed den Elvakage. MIG! - 2013-02-28 19:07:30 Kagen er rigtig god. De sødeste piger i verden!<3 - 2013-01-03 15:44:37 Kan man godt bruge piskefløde i stedet for sødmælk? Bille'n!:-) - 2012-09-03 19:35:27 Jeg syntes bare den er UHM!!!!:-D anonym - 2012-06-19 15:42:10 er kun ti har lige lavet den mums pinky - 2012-06-19 15:40:09 prøv at lave dem i muffins forme i stedet for en bageplade :-) Fam. Jensen - 2012-05-16 18:15:15 MUMS, den er god. TAK! Bo Larsen - 2012-04-25 15:56:25 Super god kage men synes at man godt kunne skrive at næsten alle slags syltetøjer kan gå der til har prøver mange og hver gang smagt helt vil godt Kagekonen - 2012-04-22 17:25:01 Øv en tør og kedelig oplevelse. Dejen var også meget tyk :( Pernille - 2012-04-20 09:18:50 Synes det er en fantastisk kage, kan ikke forstå hvor det går galt for jer det går galt for......min lykkes hver gang;-) og den smager fremragende....Jeg putter dog lidt mere mælk i dejen, minimælk, måske derfor der skal mere i? anonym - 2012-04-13 17:57:58 Alt for sød!!!! Dejen var meget tung og klistret??? Camille - 2012-02-26 14:57:39 Jeg lavede dem som muffins - et fedt alternativ! :) anonym - 2012-02-25 09:29:10 Jeg syndes den er kanon go' Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne