Hvalbøffer
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Hval - Hvaler Oprindelsesland : Grønland Indsendt : Red : |
|
|
Pil og skiv løgene. Svits dem gyldne i 1/3 af smørret på en pande. Tag dem af og hold dem varme, tildækket på en varm asiet.
Krydr hvalbøfferne med salt og peber. Brun dem 1-2 minutter på hver side ved god varme i endnu 1/3 af smørret. Tag dem af panden. Skyl panden ren med kogende vand og tør den godt. Varm resten af smørret på panden og steg hvalbøfferne 4-5 minutter på hver side ved moderat varme, til de er gennemstegte. Lad dem hvile et par minutter på et varmt fad og fordel løgene over dem. Sovs: Kog panden af med bouillon eller vand. Tilsæt fløde og tomatpuré og lad sovsen koge op. Smag til med salt og peber. Byd sovsen til hvalbøfferne. Tips: Sovsen kan jævnes med 1 spsk. maizenamel udrørt i lidt koldt vand. Byd pillekartofler eller hasselbackkartofler til og courgetter i fad. Kartoffle-urtefad passer også fint til. Optøet hvalkød kan tilberedes som oksefilet, det vil sige som bøf, som roastbeef i gryde og som schnitzel. |
|
Opskriften er vist 34459 gange,
og udskrevet 575 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (38 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-11-01 12:20:30 Retten hedder "Tikaagullik siataq" (oversat: Stegt vågehvalsbøf). Sunneva Mouritsen - 2016-05-16 13:07:24 Det hvalkød der sælges i DK, er IKKE fra truet hval. Hvalkød, er lækkert, godt kød, man skal spise med god samvittighed. Hvaler lever frit i naturen, og der er ikke 1 gr fedt i kødet. Velbekommen anonym - 2014-05-29 19:40:22 Vær dog lidt natur mennesker og beskyt de truede hvaler :-( Sara - 2013-05-31 19:52:18 Hvad heder retten? anonym - 2010-04-02 15:48:34 Siden 1996 har det været forbudt at importere og forhandle hvalkød i Danmark. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har set det et par gange i METRO men det erjo ikke alle der kan komme derind og handle Prøv ellers hos en fiskehandler maribro - 2005-01-01 01:01:01 hvor kan man købe hvalkød i Danmark? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne