Friskrørt marineret stenbiderrogn med vodka og citron

Friskrørt marineret stenbiderrogn med vodka og citron, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Stenbiderrogn - Stenbidderrogn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.stenbiderrogn
 havsalt
½ dl.vodka
1 citron
 peber
1 bagekartoffel
3 kammuslinger
 lidt frisk basilikum
 lidt smør
 lidt olie
½ dl.kraftig fiskefond
½ dl.cremefraiche 18%
¼ rødløg
 lidt feldtsalat
 lidt Rucolasalat
 lidt egeløvsalat, evt. mælkebøtte og brøndkarse
 olivenolie
 
Opskrift:
Stenbider skrabes, kommes i stor skål med iskoldt vand og piskes med piskeris for opsamling af hinder. Riset tømmes jævnligt Når den er færdigsoigneret hældes rognen i en sigte og drysses med salt og trækker i sigten.

Kartoflen rives på råkostjern og formes i tyndt lag i udstikker. Ovenpå kommes tynde skiver af kammusling og derkrydres med basilikum. Ovenpå kommes igen kartoffel og steges på pande med olie og lidt smør.
Der laves to røsti. Røsti steges på begges sider og krydderes med salt og peber og kommes i ovnen ca 5 min. ved 185 grader.

Salaterne plukkes og marineres med lidt olivenolie og citronsaft. Rognen krydres med lidt vodka og citronsaft og smages til med peber. Rødløg hakkes og blancheres i lidt kogende vand, siges og køles.

Dressing røres af creme fraiche og fiskefond, smages til med vodka og citronsaft.

Anretning
På en røsti lægges rognen i udstikker og på toppen lægges den sidste røsti omkring lægges lidt salater og dressingen dryppes omkring.





karakterer:
Opskriften er vist 14480 gange,
og udskrevet 287 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-28 03:05:26
hvad skal rødløget bruges til?