Stegt stenbider

Stegt stenbider, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Stenbider - Stenbidder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Stegt stenbider, billede 4 Stegt stenbider, billede 1 Stegt stenbider, billede 2 Stegt stenbider, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3-4 stenbidere
 Paneringsrasp
 
 Tilbehør:
 Artiskokbunde (evt. på dåse)
2 citroner
 Persille
 Smør, evt. brød
 
 Stuvning:
 Revet ost
 dl.sødmælk
1 dl.fløde
25 g.margarine
 spsk.maizenamel
2 spsk.paprika
 Citronsaft
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Fisken renses og fileteres. Herefter lægges den i køkkenvasken og drysses med lidt groft køkkensalt. Kogende vand hældes over fileterne, da konsistensen herved bliver meget fin. Efter afdrypning paneres fisken, og smør eller margarine samt lidt olivenolie smeltes på panden. Fileterne steges gyldne på begge sider ca. 20 min. i alt.

Stuvning:
Mælk og margarine koges op og jævnes med maizenamelet. Smag til med paprika, citronsaft, salt og peber. Tilsæt ost efter smag eller udelad evt. dette. Tilsæt fløden og lad stuvningen koge et øjeblik. Artiskokbundene lægges i et ildfast fad, og stuvningen hældes over. Stuvningen garneres med revet ost og paprika og kommer i ovnen 10 minutter ved 175 grader C.

Servering:
Fisken anrettes på et fad og pyntes med masser af citronbåde og evt. lidt persille.

Hvis tilbehør af artiskok og stuvning ikke synes mættende nok, kan tilføjes brød og/ eller kartofler. Til retten drikkes hvidvin og danskvand.





karakterer:
Opskriften er vist 45324 gange,
og udskrevet 629 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-05-25 23:44:09
blot lille spørgsmål: er det hunner eller hanner af stenbiddere man steger ??