Flødevafler

Flødevafler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KagerRet : Kager - Vafler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Flødevafler, billede 4 Flødevafler, billede 1 Flødevafler, billede 2 Flødevafler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
20 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Mel og koldt vand piskes sammen. Fløden piskes næsten stiv og vendes i sammen med smeltet margarine og sukker.

Vaffeljernet varmes godt op. Lidt fedtstof kommes på til det første hold vafler.

Dejen hældes på, men må ikke dække jernet helt, da den flyder ud, når jernet lukkes.

Vaflerne bages ca. 3 min., på hver side.

Serveres nybagte drysset med sukker eller evt. syltetøj.





karakterer:
Opskriften er vist 193535 gange,
og udskrevet 3509 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (105 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6754 (1608 kcal)
KJ pr. Portion 6754 (1608 kcal)
Vægt ialt 632 gram
Vægt pr. Portion 632 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1068 KJ (254 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 17.9 gram
Kulhydrat 21.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-15 15:15:17
elendige vafler. smager ikke af noget andet end fedt..

  -   2012-11-24 21:05:07
Det var virkelig ikke nogen succes! Det var praktisk taget umuligt at lave en enkel vaffel. De skilte og brændte sig fast

  -   2011-12-27 18:33:01
Rigtig gode vafler - vi puttede 1 tsk. vanillesukker i (til 150 g mel).

  -   2011-12-01 20:08:21
Synes at vaflerne er okay, men efter min smag alt for sprøde og fede.

  -   2011-11-27 13:09:53
Til dem der syntes de er fede, så beregn lige kalorier i denne opskrift kontra dem der er margarine i.... ;-)

  -   2011-05-04 20:02:18
Til Sara.. så smid en spsk. øl i dejen så bliver vaflerne sprøde, det gør man jo også med pandekage dej..

  -   2011-02-19 15:03:55
er det meningen, at de skal være så sprøde? som jeg husker vafler er de sprøde udenpå men bløde indeni. -det var de her i hvert fald ikke.. s: meget trist, da smagen ellers er helt okay.

  -   2010-08-25 14:53:04
Så blev de afprøvet.... Manden spiste flittigt :) Må indrømme at de var lidt fede. Men også super sprøde og gode. Men det er som om at der mangler noget mel eller æg, bare sådan lidt mere fylde i dem, de blev meget hullet og tynde... Når det er sagt så skal det siges at det ikke er sidste gang de er på menuen her hjemme :)

  -   2010-08-24 12:37:07
Uhh... dem må vi prøve i eftermiddag :) Mon ikke manden vil synes om det efter en lang arbejdsdag!?! Ud og handle med det samme....

  -   2009-08-25 20:44:00
Utrolig let opskrift og meget sprøde vafler. Men også meget, meget fede vafler.

  -   2009-05-16 08:41:44
Vaflerne bliver super sprøde men efter min smag er de lidt for fede. Det blev lidt vammelt med alt det fløde. Jeg fik 9 plader af portionen.

  -   2009-05-09 07:35:44
Bruges et elvaffeljern skal vaflerne jo selvfølgelig ikke bages på hver side, det er kun hvis det er et jern til komfuret. Vaflerne er de sprødeste vi har prøvet, og hvis de får liv til at køle af i et lag på rist inden de bliver lagt over på en tallerken holder de sig sprøde, og kan måske enda gemmes i kagedåse efter de er afkølet.

  -   2009-03-25 13:10:32
Det er bare den bedste vaffelopskrift jeg nogensinde har prøvet! Kirsten Huttemeier kalder dem jæmtlandsvafler fordi hun havde fået opskriften af en svensk veninde. Lækre, sprøde og meget fedtede!

  -   2008-05-19 15:35:54
Smagte supergodt! =) Mel/vand skal bare vendes godt og grundigt med flødeskummen til dejen bliver jævn og luftig. Mums!