Hindbær is på nødebund

Hindbær is på nødebund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Isdessert

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Hindbær is på nødebund, billede 4 Hindbær is på nødebund, billede 1 Hindbær is på nødebund, billede 2 Hindbær is på nødebund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
175 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Is:
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
250 gram Hindbær, friske 1 dl. friske hindbær vejer ca. 60 gram.
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Hindbær, friske 1 dl. friske hindbær vejer ca. 60 gram.
   
Opskrift:
Nøddebund:
Hak nødderne fint i en foodprocessor, eller blend dem. Smelt smørret og tilsæt det nødderne sammen med flormelis. Fordel blandingen i bunden af en smurt springform og stil den i fryseren.

Hindbær is:
Pisk æggeblommer og flormelis godt. Mos bærrene let og pisk fløden til skum. Vend bærrene og fløden i æggeblommerne. Kom cremen ovenpå nøddebunden og frys den i min. 4-5 timer.

Ved servering pyntes isen med friske hindbær.





karakterer:
Opskriften er vist 206787 gange,
og udskrevet 8382 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (98 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15292 (3641 kcal)
KJ pr. Pers. 2548 (606 kcal)
Vægt ialt 1030 gram
Vægt pr. Pers. 171 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1484 KJ (353 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 29.1 gram
Kulhydrat 21.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-08-09 21:03:40
Rigtig nem og dejlig dessert.... men min bund smulerede.... Nogen der har oplevet det samme?

  -   2013-03-27 11:14:05
Jeg har lavet og laver den med frose hindbær. Man skal bare tage den ud ca. En havk time før, så bliver det godt:) Fantastisk is forresten.

  -   2013-02-18 11:48:17
Skal det være pateruiseret æggeblommer?

  -   2013-02-15 09:51:25
Husk at frosne hindbær SKAL have et opkog, grundet faren for bakterier!!! Husk også at bruge pasteuriserede æggeblommer.

  -   2012-07-10 12:30:51
Har prøvet den flere gange og gør det lidt nemmere, ved at benytte halvtoptøet is som jeg blander op med hinbær, jordbær, hakket chokolade eller hvad fantasi og smagsløg er til. Giver mulighed for gode variationer.

  -   2012-03-01 09:30:55
nem at lave, selv med frosne bær der har fået et lettere opkog, men smagen af flødeskum er tydelig desværre. kan se på andre opskrifter at der skal knap så meget fløde i.

  -   2011-08-08 17:55:39
Husk at det er pastioseret æg da den ikke bliver bagt.

  -   2011-02-04 14:23:55
Helt perfekt, vi brugte frosne hindbær og tæede dem op og moste dem. Også gemte vi ca. ½ pose til at putte ovenpå da den var færdig, rigtig lækker!

  -   2010-12-28 08:48:38
Kan man godt bruge frosne hindbær? Den bliver ikke for vandet af det?

  -   2010-04-11 14:17:09
Jeg laver den bare en varm sommerdag. Syntes ikke man spiser det nytårs aften :(

  -   2010-04-11 14:08:36
er det til 6 personer?

  -   2009-12-29 20:02:00
Jeg glæder mig til at lave den nytårs aften. Tror den bliver rigtig lækker.

  -   2009-12-08 21:22:33
Hvad er bedst, frosne eller friske hindbær? Eller er det godt at blande? :)

  -   2009-10-11 16:18:21
Virkelig god is. Min bund var ikke så vellykket, men isen var bare kanon!

  -   2008-12-29 14:47:54
Hvor lang tid inden brug skal isen tages op fra fryseren?

  -   2008-08-24 12:15:02
Vi har lavet den til min konfirmation, og den var bare HIMMELSK! den skal prøves! så kom igang!!

  -   2008-05-23 09:16:18
Menes der æggeBLOMMER og ikke æggeHVIDER? det virker underligt...?

  -   2008-04-05 14:54:49
Har tænkt mig måske at bruge den til konfirmation.

  -   2008-03-22 11:18:23
Den er virkelig god .. mine gæster elsker den !

  -   2008-03-13 07:23:39
Den er så nem at lave og smager fantastisk godt :-)

  -   2007-08-22 22:28:36
Den var super nem at lave, og den smager bare godt. Den er perfekt til en fest dessert

  -   2007-07-21 15:42:52
det er for koncentreret hindbær, man får ondt i halsen, jeg er glad for, jeg testede opskriften inden festen.,..

  -   2007-03-05 11:46:10
Man skal lige huske og give hindbærerne et opkog, så vi undgår Roskilde syge, det betyder absolut inte for smagen om de har været varmet op inden. Kog en sjat vand, hæld bærerne i når det koger igen giv dem ca. 2 min, afkøl og tilsæt æggemassen

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er Lækkkert........!

  -   2005-01-01 01:01:01
ser skide godt ud. kender en der vil lave den får mig.. hehe!!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg har lavet den med NØDDER ikke nød(er)

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg brugte frosne hindbær som jeg tøede op, gemte nogle af de pæneste bær til pynt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Har nu lavet den 2 gange. Foerste gang som beskrevet i opskriften meget vellykket, men syntes at isen var lidt haard selv efter en time ude af fryseren. Anden gang puttede jeg ismassen i ismaskinen indtil soft-ice bloed. Dette ser ud til at have elimineret iskrystallerne og gjort isen mindre haard. Een ting er helt sikker denne opskrift vil altid goere lykke. Bravo!

  -   2005-01-01 01:01:01
vi er nogle der skal lave den nytårsaften og glæder mig helt vildt

  -   2005-01-01 01:01:01
Den lyder god, den skal prøves nytårsaften

  -   2005-01-01 01:01:01
ellers rigtig god smager lækkert

  -   2005-01-01 01:01:01
vi har lavet den med frosne hindbær. Men der bliver isen meget hård og frossen (som isterning)

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes den er utrolig god.... !!!! Nem at lave og børn kan også lide den..... !!! Det er min undlings... !!! Bare følg opskriften og alt bliver godt... !! Prøv den... I vil ikk fortryde det. !!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Vi synes at hinbærisen er nem at lave, smager godt og er pefekt til desert...