Juliennesuppe

Juliennesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 porrer
2 løg
2 gulerødder
2 kartofler
1 persillerod
0.5 selleri
1.5 l.hønsekødbouillon
50 g.smør
 persille
 salt
 peber
 
 Forslag til andre grøntsager:
 peberfrugtringe
 blegselleri
 champignon
 ærter
 forskellige slags kål
 
Opskrift:
grøntsagerne gøres i stand. Løgene pilles og hakkes småt. Skræl gulerødder, kartofler, persillerod og selleri. Riv dem på den grove side af råkostjernet. Skær rod og top af porrerne, gem det sidste. Skær porren i smalle ringe. Så laves en suppevisk af porregrønt, persillestilke og selleritop, som ombindes med ufarvet bomuldsgarn. Smørret smeltes i en gryde og de findelte grøntsager svitses heri. Bouillon og suppevisk tilsættes. Læg låg på, lad suppen koge i ca 15 min. Suppevisken tages op, suppen skummes og smages til med salt og peber. Andre krydderier kan efter smag tilsættes.

Servering:
Suppen serveres rygende varm, evt pyntet med friskhakket persille. Flutes eller groft brød serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 45974 gange,
og udskrevet 1273 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-18 15:29:00
det har da ikke meget med en julienne suppe at gøre hvis porre skæres i ringe og alt andet rives på rivejern, nærmer en grøntsagssuppe, julienne suppe er kendt ved at alle grøntsager skæres i aflange tændstikker der af navnet julienne

  -   2006-12-25 08:59:45
Jeg elskede den suppe, da jeg var barn. Glæder mig at få den igen 1. juledag 2006