Juliennesuppe

Juliennesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Juliennesuppe, billede 4 Juliennesuppe, billede 1 Juliennesuppe, billede 2 Juliennesuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
0.5 Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
15 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Grøntsagerne gøres i stand:
Løgene pilles og hakkes småt.
Skræl gulerødder, kartofler, persillerod og selleri. Skær rod og top af porrerne. Alle grønsagerne undtaget løgene skæres i julienne som betyder at skære i tynde stave. Det kan gøres i hånden eller på et mandolinjern.

Smørret smeltes i en gryde og de grøntsager svitses heri (gem evt. lidt til pynt). Bouillon tilsættes og Læg låg på, lad suppen koge i ca. 15 min.

Suppen skummes og smages til med salt og peber. Andre krydderier kan efter smag tilsættes.

Servering:
Suppen serveres rygende varm, evt. pyntet med friskhakket persille og evt. julienne grønsager.

Flutes eller groft brød serveres til.

Tips:

Forslag til andre grøntsager: peberfrugtringe blegselleri champignon ærter forskellige slags kål






karakterer:
Opskriften er vist 48420 gange,
og udskrevet 1290 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4890 (1164 kcal)
KJ pr. Portion 4890 (1164 kcal)
Vægt ialt 3140 gram
Vægt pr. Portion 3140 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 155 KJ (37 kcal)
Protein 1.0 gram
Fedt 1.6 gram
Kulhydrat 5.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2006-12-25 08:59:45
Jeg elskede den suppe, da jeg var barn. Glæder mig at få den igen 1. juledag 2006