|
2 |
|
Porre, renset vægt2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
2 |
|
Løg, pillet vægt2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
|
Gulerødder, skrællet vægt2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
2 |
|
Kartofler, skrællet vægt2 Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
1 |
|
Persillerod1 Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
|
0.5 |
|
Knoldselleri, skrællet vægt0.5 Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
|
|
|
|
50 |
gram |
Smør50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
15 |
dl. |
Hønsebouillon15 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
|
|
Persille, frisk Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
|
|
|
| |
Grøntsagerne gøres i stand:
Løgene pilles og hakkes småt.
Skræl gulerødder, kartofler, persillerod og selleri.
Skær rod og top af porrerne.
Alle grønsagerne undtaget løgene skæres i julienne som betyder at skære i tynde stave. Det kan gøres i hånden eller på et mandolinjern.
Smørret smeltes i en gryde og de grøntsager svitses heri (gem evt. lidt til pynt). Bouillon tilsættes og Læg låg på, lad suppen koge i ca. 15 min.
Suppen skummes og smages til med salt og peber. Andre krydderier kan efter smag tilsættes.
Servering:
Suppen serveres rygende varm, evt. pyntet med friskhakket persille og evt. julienne grønsager.
Flutes eller groft brød serveres til.
Tips:
Forslag til andre grøntsager:
peberfrugtringe
blegselleri
champignon
ærter
forskellige slags kål
|