Jægerens nakkefilet
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet Indsendt : Red : |
|
|
Kødet lægges i en skål eller fad, der så vidt muligt passer til kødets størrelse.
Rødvin, basilikum og hvidløg blandes og hældes over.
Kødet marineres 2 døgn, skal stå køligt og vendes efter 1 døgn.
Kødet tages op af marinaden og tørres med køkkenrulle. Gnides med salt og lægges i en lille bradepande. Brunes i ovnen ca. 15 min ved 225 grader. Marinade og vand blandes og hældes ved. Kødet steger ca. 1½-1¾ time ved 160 grader afhængig af filetens tykkelse (kødtermometer 72-80 grader). Skyen hældes fra og tilsættes ½ dl. vand, hvis den er for kraftig. Maizena udrøres i fløden og tilsættes. Saucen koger igennem, smages til med salt og peber og tilsættes evt. kulør. Lad kødet stå 10-15 min. Inden det skæres i skiver. Serveres med Små pillekartofler, bønner eller ærter. |
|
Opskriften er vist 50390 gange,
og udskrevet 1091 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Maja Thorup - 2022-01-21 18:44:24 Danablu og creme fraiche skal på 15 mn før stegen tages ud af ovnen. Casper - 2009-10-15 14:55:43 Jeg er rigtig interesset i, om den såkaldte creme fraiche og danablu skal smøres på nakkefileten før den skal i oven, eller om det først skal bruges i sausen.??? på forhånd tak. mvh Casper Eva - 2008-12-22 12:19:29 Jægerens nakkefilet, er en opskrift fra "mad fra brugsen", deri står der som tidligere antaget, at stegen skal brunes først og derefter have et lag af creme fraiche og danablu over sig. Eva - 2008-05-08 22:19:37 Det fremgår ikke tydligt af opskriften, hvad danablue'en og cremfraichen skal bruges til. Jeg forslår, at man smører det på stegen efter den er færdig med at brune. MVH Eva. SirPatrick - 2008-02-14 18:39:35 Uden at VIDE det, vil jeg tro, at creme fraiche og Danablu skal i saucen FØR Maizena og vand. Så kan man bruge de sidste to til at justere saucen. mutzh - 2005-01-01 01:01:01 Jeg er lidt ked af, at der intet står hvordan man får osten ind i opskriften og creme fraiche. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne