DaimIslagkage 02
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Højtid: Påske Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs. Vend forsigtigt de blendede mandler i. Hæld dejen i en velsmurt brødform. Bages nederst i en forvarmet ovn ved 165 grader C i ca. 45 minutter.
Til isen piskes en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Fløden piskes stiv og vendes forsigtigt i æggesnapsen sammen med den grofthakkede Daim, tag lidt fra til pynt. Vend den afkølede kagebund ud af formen, rengør formen, beklæd den med bagepapir og læg bunden tilbage i formen. Hæld iscremen over bunden og stil formen 2 timer i fryseren. Pynt kagen med den hakkede Daim og evt. lidt flødeskum. |
|
Opskriften er vist 303313 gange,
og udskrevet 11869 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (276 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-11-22 12:32:33 prøv at server rababerkompot til Per - 2014-04-20 18:47:35 Du skal regne med 3 æggehvider, altså 2 bægere. anonym - 2014-04-18 22:24:21 Er 3 æggehvider lig med 2 bægre a 1.5 æggehvide eller 3 bægre i alt? På forhånd tak :-) Pernille - 2014-04-05 12:22:52 En sikker vinder hos os!!! Lis V - 2013-10-06 21:03:38 Jeg har lavet utallige daim istærter, altid til stor begejstring for både børn voksne (bryllup, barnedåb, rund fødselsdag oa.). Nogle gange bruger jeg toblorone isf. daim. Mia - 2012-08-07 13:56:48 Nu er det prøvet! Bunden falder ned igen når den er kommet ud, ellers prik den med en gaffel. Den Blev super god! Lavede 2 stk, den ene lavede jeg med vanilje og alm chokolade. Moms moms mons. Det hele blev spist op ;) Mia - 2012-08-02 13:31:28 Jeg har bunden i ovnen nu, og hold da op hvor den hæver! Der er jo slet ikke plads til isen!!!! Den er i en alm springform. Tilly - 2012-04-04 15:33:25 Hvad har den med påske at gøre? Maria - 2012-03-28 15:27:55 Kan ikke forstå hvis man også kan have isen i springformen, bunden fylder meget??? Jørgen - 2012-01-01 16:49:02 Den er sa*me god!!! J - 2011-05-23 09:43:18 mums - den kan klart anbefales :) Kriskris - 2010-12-24 11:46:44 Den bedste islagkage der findes!!! Har efterhånden lavet den mange gange, hvor den er blevet skamrost af gæsterne. Gæsterne er begyndt at spørge efter opskriften til "verdens lækreste" islagkage. 10+ herfra... filip danoft - 2010-12-21 18:56:20 den er virkelig god Cecilie - 2010-09-04 12:28:27 Brugte den her til min konfirmation, og alle synes god om den. Den skal bare smages! Linda Strøbæk - 2010-08-05 17:17:41 Super lækker dessert og nem at lave. Jeg prøvede med hasselnødder i stedet for mandler og så tilføjede jeg lidt hakket chokolade. Det kan godt anbefales. Jette Brandt - 2010-07-16 09:04:11 Utrolig lækker dessert, som jeg har lavet rigtigt mange gange, og den gør lykke hver gang. Jeg serverer den med lun hindbærsovs til. Det er MUMS ... :-) Connie - 2010-06-20 21:38:27 fantastisk dessert har lavet den mange gange erstatter dog mandler med hasselnødder super lækkert!!! anonym - 2010-03-26 11:51:26 Pynt isen med friske jordbær og drys med hakket daim det er altså lækkert friskende Maibritt - 2010-02-15 11:19:07 Pas på med at give bunden for meget i ovnen.. min fik ca. 25min ved 150 grader i varmluft og det var rigeligt. Ellers super god kage, jeg brugte dog en ekstra daim til pynt. Bente Thode - 2010-01-28 10:53:41 Bedre islagkage findes ikke, jeg har lavet den flere gange til store fester. <det store hit hos er, at den pyntes med gløde og frisk frugt. Så er islagkagen ekstra festlig og smager yderst lækker. Jeg har lige lavet den til min datters 18 års fødselsdag uden daim, da vi skal have hinbærsovs til,jeg tror os det bliver lækkert og frisk. Mette - 2009-12-26 20:20:52 Graderne i ovnen.. er det i alm. eller varmluftsovn? Christina - 2009-08-27 15:08:31 Virkelig lækker islagkage kan stærkt anbefales Hende - 2009-08-05 13:30:30 Det er en god ide at røre i isen ca. hver halve time mens den fryser ned, så bliver den ikke krystalliseret og bliver meget bedre. Jeg smutter ikke mandlerne, så bliver bunden fin nøddebrun. Bageren ;-D) - 2009-03-20 19:46:11 Prøv evt at riste mandlerne let (obs de behøver ikke smuttes) på en tør pande eller i ovnen, inden de blendes. det giver en ekstra god nøddesmag! Sara - 2009-02-05 22:27:48 Jeg synes den lyder lækker. Men bliver isen ikke krystaliseret? Har før prøvet at lave is, men den ender altid med at blive krystaliseret, og det smager altså ikke så godt. Hjørdis - 2008-12-31 17:54:44 Lavet den i dag til nytårsaften, den var supernem og lave og ser meget vellykket ud. Tiptop, snipsnap. Mig - 2008-12-30 15:04:55 Selvom man læser alle de gode kommentar skal man ikke føle sig helt sikker den er møg svær og lave bunden blive kæmpestor og mærkelig Dorthe - 2008-10-11 13:32:05 Mmmm den er bare super god - en succes hos gæsterne Lone - 2008-07-14 20:42:59 Denne dessert er en suveræn oplevelse, 10 +. Har brugt den til kobberbryllup og firmafest. Man behøver ikke smutte mandlerne, kan blot hakke dem, det giver en bedre smag. Er nem at lave i en springform, som jeg putter bagepapir på bunden af. Smør den på bund og på sider med Becel, så kan man nøjes med at klikke den åben, når bunden afkøler også klik den i igen, når ismassen hældes i. Signe. - 2008-05-29 13:39:59 Det er en fantastisk dessert, der altid bliver spist op:) den smukke (: - 2008-02-15 20:56:47 vi lavede denne is til madlavning, og skal også have den til min konfirmation! UMF! Anonym - 2007-12-29 19:38:57 Deserten er bare super super lækker.. den smager så godt og cremet.. elsker den, de¨t er bare en super dessert... I LOVE IT!! clause - 2007-12-13 16:10:45 super lækker med baily og let at lave kmh - 2007-12-10 20:05:00 Det er en lækker dessert, vi har brugt den til bryllup , barnedåb, konfirmation , anonym - 2007-12-10 08:32:36 Den er bare lækker susan - 2007-11-30 14:39:53 men HUSK at den skal i fryseren 2 timer inden du servere den! susan - 2007-11-30 14:38:17 jeg lavet den til min 50 års fødselsdag, alle gæsterne var vilde med den. dene r bare super...:-) Helle - 2007-11-26 10:32:52 super lækker - men den skal fryses i mere end 2 timer, da den ellers er alt for blød. Mette - 2007-11-18 11:15:57 Super dessert og nem at lave. Man kan evt. lave dobbelt portion is, så bliver den bare super duper:-) Dorthe - 2007-05-05 20:16:09 en god oplevelse og nem at lave moneste - 2007-03-24 20:33:20 jeg synes den var mærkelig og det billede du har ser ikke så flot ud men smager ok Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne