Galettes
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Boghvede Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Put begge slags mel i en skål og slå æggene i en efter en. Tilsæt så mælk, vand og salt. Pisk dejen indtil den er ensartet. Lad dejen hvile 2 timer eller natten over.
Smør pandekagepanden med fedtet og sæt den over på middel varme. Smelt smørret og tilsæt det dejen. Hæld en skefuld dej på panden og spred det hurtigt. Når kanterne begynder at brune så vend pandekagen på panden. 1 minut pr. side skulle være nok. Læg dem i en stak og hold dem varme i en varm ovn indtil du er parat til at fylde dem. Du får ca. 8-10 stk. 25 centimeter pandekager. Den typiske franske galette er bagt på en stor flad bageplade og dejen bliver spredt med et træredskab, men mindre pandekager kan blive lavet på en almindelig pandekagepande og dejen kan spredes ved at vende holde panden skævt. Dette er en fransk opskrift på de smagfulde pandekager fra Bretagne kaldet "Galettes". Fyld dem med skinke og ost, champignons eller røget laks. Drik ufiltreret æblemost til. |
|
Opskriften er vist 29381 gange,
og udskrevet 694 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne