Høns i asparges, kogte med hvidløg og laurbær
Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog kyllingen i letsaltet vand. Tilsæt laurbær, godt hakket løg og hvidløg. Kog til den er mør og kødet løsner sig fra benene ca. 1½ timer.
Når kyllingen er afkølet pilles kødet fra benene, deles i grove stykker og læges til side. Sauce: Smørret smeltes og melet tilsættes under omrøring. Mælken hældes i lidt efter lidt under konstant omrøring og dernæst aspargesvandet. Når sovsen er jævn, smages den til med salt og peber. kyllingekød og asparges tilsættes og nu må det ikke længere koge. Serveres med nye kartofler eller små pillekartofler. Tips: I stedet for hvide asparges på dåse kan bruges friske hvide asparges, ca. 1 kg. i forhold til 2 ds. Aspargeserne skrælles og koges i letsaltet vand i ca. 15 min, hvis de er friske. Kog gerne 2 kyllinger og brug de små stykker kød til høns i tarteletter dagen efter, ca. halvdelen af kødet. |
https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/19882/hoens-i-asparges-med-kartofler
|
Opskriften er vist 47301 gange,
og udskrevet 5462 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Susi - 2008-05-12 14:47:11 retten bliver betydelig "lettere" hvis man tilsætter suppen 2½ dl tør hvidvin og legerer med 2 æggeblommer ogtilsmager med saft af ½ citron Ruth - 2008-05-12 01:28:21 I den "gamle" opskrift skal der ikke bruges hvidløg, men derimod skal der gulerødder, porre og suppevisk i gryden med hønen. Brug asparges fra dåse, da det er nemmere og væden fra dåsen smager godt i sovsen. Ellers en rigtig god ret. Smager skønt... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne