Dim sum

Dim sum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 mellemstore tørrede kinesiske svampe lagt i 2 dl kogende vand i 20 min
1 tsk.maizenamel
1 tsk.koldt vand
2 tsk.sojasauce
2 tsk.sake el. tør sherry
2 spsk.olie
250 g.hakket svinekød
1 løg fint hakket
2 stk.blegselleri groft hakket
2 tsk.karry
0.5 tsk.sukker
30-36 wontons
1 lillepisket æg
5 dl.olie til friture
 
Opskrift:
Hak de opblødte svampe og stil dem til side.

Bland maizenamel med vandet. Rør soyasauce og sake/sherry i. Stil til side.

Opvarm en wok over kraftig varme til den ryger, kom 2 spsk olie i, og steg kød et under omrøring, til det har skiftet farve, ca. 2½ min. Tilsæt løg, og steg yderligere i 45 sek. Tilsæt blegselleri og svampe, og steg i 45 sek. Tilsæt karry og steg i 20 sek.

Rør maizenamelblandingen i sammen med sukker. Kog til saucan er tyk.

Tag kødblandingen op med en hulske. Afkøl og stil til side.

Læg seks wontons på spækbræt el. køkkenbord og pensl dem med æg. Kom en stor skefuld kødbla nding på hver wonton. Fold halvdelen af wontonen ind over farsen, så der dannes en halvmåne. Pres kanten sammen med en gaffel.

Kom de fyldte wontons på en tallerken og gentag til kødmassen er brugt op.

Opvarm en wok over kraftig varme indtil den ryger. Kom olien på og frituresteg 1/3 af pakkerne ad gangen til de er gyldne, vend dem tit. Tag dem op med en si, læg dem på et stykke fedtsugende papi r og sæt dem i en 100° varm ovn. Gentag processen til alle er stegte.

Serveres straks.





karakterer:
Opskriften er vist 58635 gange,
og udskrevet 522 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-14 16:23:03
Din opskrift har intet med Dim Sum at gøre, du kunne ligeså godt kalde det for lasagne!