Forlorne ællinger

Forlorne ællinger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Forlorne ællinger, billede 4 Forlorne ællinger, billede 1 Forlorne ællinger, billede 2 Forlorne ællinger, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Fars:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
200 gram Æbler, skrællet vægt 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
150 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
   
  Stegning:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dagen før sættes sveskerne i blød i rigeligt koldt vand, 5 pr. person.

Farsen røres sammen, æblerne rives uden skræl i farsen der hviler få minutter.

Smørret brunes på panden.
I en fugtig hånd lægges en klump fars, en sveske lægges i midten og farsen samles omkring og kommes på panden. Steger ved svag varme 10 minutter.

Panden koges af med fløde til sovs.

Server kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 66487 gange,
og udskrevet 1736 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26058 (6204 kcal)
KJ pr. Pers. 6514 (1551 kcal)
Vægt ialt 2708 gram
Vægt pr. Pers. 677 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 962 KJ (229 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 7.3 gram
Kulhydrat 36.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-02 12:57:42
uhm de blev gode

  -   2010-08-30 08:28:24
den lyder superlækker. Den vil jeg prøve snart