Frikadeller med sommerkål

Frikadeller med sommerkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket svinekød
 tsk.salt
0.5 tsk.peber
1 æg
1 lilleløg eller 1 fed hvidløg
2 dl.vand eller mælk
1 dl.mel
25 g.smør eller margarine
 
 Tomatdampet sommerkål
1 sommerhvidkål
20 g.smør
1 ds.hakkede tomater
 salt
1 bdt.persille
 
 Tilbehør:
1 kg.kartofler
 
Opskrift:
Rør kødet sejt med salt og peber. Tilsæt æg, groftrevet løg og derefter væske lidt ad gangen. Rør mel i farsen og sæt den i køleskabet i mindst 10 minutter. Tilsæt evt. lidt mere væske, hvis farsen virker for fast.

Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Frikadellerne brunes 2 minutter på hver side. De vendes igen og steges færdige ca. 4 minutter på hver side ved middel varme. Læg halvdelen af de færdige frikadeller på et varmt fad. Resten afkøles og bruges næste dag eller til madpakken.

Smelt smørret i en rummelig gryde og tilsæt fintsnittet kål, inden smørret begynder at blive brunt. Rør indtil kålen er faldet sammen. Tilsæt de hakkede tomater og lad kålen dampe ca. 5 minutter. Mærk om den er tilpas mør. Smag til med salt. Drys evt. med finthakket persille ved servering.





karakterer:
Opskriften er vist 15169 gange,
og udskrevet 344 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-07 18:24:50
Gode frikadeller og kålen med tomaterne giver lidt italiensk i smagen.