Hakket svinekød i savoukål med urter

Hakket svinekød i savoukål med urter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fars:
500 g.hakket svinekød
1 fedhvidløg
1 æg
1 citron
1 tsk.salt
0.25 tsk.peber
5 spsk.friske krydderurter (timian, rosmarin, basilikum, oregano)
1 Savoykål
4 gulerødder
1-2 løg
1 pastinak
10 g.smør
1 dl.hvidvin
2 tsk.majsstivelse
 dl.bouillon
 Muskatnød, friskrevet
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
800 g.kogte kartofler
 bacon til drys
 
Opskrift:
Skær 8 pæne blade fra kålen, skyl dem og kom dem i kogende letsaltet vand i 3 minutter. Tag dem op og afkøl dem i iskoldt vand. Dup dem tørre i et rent viskestykke og skær det tykke af stokken væk.

Rør kødet med hakket hvidløg, æg og 1 spsk citronsaft. Tilsæt salt, peber og finthakkede krydderurter. Fordel fyldet på kålbladene og rul dem sammen om farsen. Læg dem med åbningen nedad. Skær urterne i små tern. Kom smør i en dyb pande eller gryde og vend urterne heri, uden at de tager farve. Tag dem op og stil til side. Læg kålrullerne på panden og hæld hvidvin og bouillon ved.

Læg låg på og lad retten simre 15 minutter. Kom grøntsagerne ved og lad retten simre yderligere 7-10 minutter, til kålrullerne føles faste. Tag kålrullerne op og hold dem varme. Jævn saucen med majssstivelse udrørt i koldt vand og smag til. Snit resten af kålen meget tyndt og kom den i rigeligt kogende vand. Kog 1/2-1 minut. Hæld vandet fra og krydr med salt, peber og lidt revet muskatnød. Skær bacon i tern og rist dem på panden, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys dem over retten.





karakterer:
Opskriften er vist 11863 gange,
og udskrevet 350 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu