Rillettes af svine nakkekam

Rillettes af svine nakkekam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.nakkefilet
1 gulerod
0.125 selleri
1 laurbærblad
8 peberkorn
1 tsk.salt
4-8 skiverparmaskinke
 
 Spæde grøntsager:
8 mini gulerødder med top
4 smårødbeder med top
12 grønne asparges
3-4 mini fennikel
4 småmajroer med top
12 ærter - helst suger snaps
1 sommeræble
 
 Marinade:
 spsk.akaciehonning
 spsk.grov sennep
 salt
2 dl.olivenolie
 peber
 
Opskrift:
Kødet kommes i gryde og tilsættes ½ l koldt vand, hvorefter det bringes i kog. Skum af og tilsæt krydderier og grøntsager i store tern. Læg låg på og kog videre i ca. 5 timer ved svag varme.

Lad herefter kødet afkøle i suppen. Kom kødet i frostplastpose og rul det stramt sammen til en pølse med 5 - 6 cm i diameter. Opbevares i køleskab ca. et døgn.

Kødet skæres i 4 - 8 skiver ved servering. Parmaskinken steges på pande til det sprødt og der lægges et stykke på hver skive kød.

Rødbeder, gulerødder og majroer skrælles og skæres sammen med æble ud i mundrette stykker. Lægges i iskoldt vand indtil servering

Sennep røres med salt og honning. Olien røres i, i en tynd stråle. Der tilsmages med salt og peber. Der kan evt. bruges en blender.

Anretning:
Kødskiverne lægges på bund af grøntsager og der tegnes med marinaden på tallerkenen.

Tilbehør:
Ristet rugbrød i tynde skiver





karakterer:
Opskriften er vist 16278 gange,
og udskrevet 204 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu