Brunkål med kogt nakkekam

Brunkål med kogt nakkekam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.nakkekam uden svær
1 lillehvidkålshoved
2-3 gulerødder
2000 g.løg
0.25 selleri
0.5 dl.sukker
20 g.smør/margarine
0.25 tsk.nelliker
2 dl.vand
 
Opskrift:
Skær hvidkålen i kvarte, fjern stokken og snit kålen. Skær urterne i store stykker.

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde og brun det. Sukkeret må ikke branke!

Tilsæt fedtstof og brun kålen heri et par minutter. Dæmp varmen og læg urterne og kødet ned i kålen, så kødet er dækket af kål. Drys med nelliker, salt og peber. Tilsæt vand og lad retten koge under låg ved svag varme i ca 1 time. Vend kødet efter 30 min.

Tag kød og urter op af kålen.

Urterne holdes varme.

Lad kødet hvile let tildækket i ca 20 min. Smag kålen til. Skær kødet i skiver og server med urter og kål.





karakterer:
Opskriften er vist 37226 gange,
og udskrevet 778 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-02-11 15:50:42
2 kg løg? Mon ikke I mener 2 løg

  -   2009-03-08 13:58:33
Er det virkelig rigtigt, at der skal 2 kg.løg til 1 kg kål? det virker voldsomt. Jeg har da også slettet kg. her!