Marineret lammekølle

Marineret lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Marineret lammekølle, billede 4 Marineret lammekølle, billede 1 Marineret lammekølle, billede 2 Marineret lammekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle med ben
1 tsk.salt
3 dlsiet marinade
4 dlvand
3 spsk.Cremefraiche
1 tsk.majsstivelse
 
 Marinade:
7.5 dl.rødvin
2 dlvand
1 hakket løg
2 fedhakket hvidløg
1 tsk.merian
2 laurbærblade
5 peberkorn
5 enebær
 
Opskrift:
Køllen lægges i en kraftig plastpose. Marinaden røres sammen og hældes i posen. Køllen trækker i marinaden ca. 1 døgn.

Kødet skal stå køligt og vendes et par gange. Køllen tages op af marinaden, tørres og gnides med salt. Lægges i en lille bradepande og brunes ca. 15 min. ved 225 grader alm. ovn.

Marinade og vand hældes ved, og køllen steger 1 1/4 - 1 1/2 time ved 160 grader. Køllen pakkes i alufolie og hviler ca. 20 min.

Skyen hældes i en gryde og varmes igennem. Majsstivelse udrøres i creme fraiche og røres i.

Saucen smages til med salt og peber.

Serveres med kartofler, bønner eller ærter.





karakterer:
Opskriften er vist 94190 gange,
og udskrevet 2185 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-11 13:53:33
160 grader i 1 time og 15 min. giver rå kølle. Skru op til mindst 175 grader