Spetzle - Spätzle

Spetzle - Spätzle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Pasta

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
2.5 tsk.salt
340 g.æg
2 dl.vand
80 g.frisk basilikum
40 g.frisk persille
2 spsk.olivenolie
 smør til stegning
 
5 dl.røde linser
3 timiankviste
1.5 dl.vand
 
Opskrift:
Findel urterne og bland dem med vand. Bland saltet med melet. pisk æggene og bland dem derefter med melet, olivenolien og urtevandet til det bliver en smidig dej. Skrab derefter dejen gennem en pastamaskien ned i kogende vand, (eller form med en ske). Tag spetzlen op af vandet og afkøl dem med koldt vand. Steges inden servering.

Kog linserne med timianen, Server suppen med spetzlen i bunden af tallerkenen.





karakterer:
Opskriften er vist 27716 gange,
og udskrevet 311 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-30 18:55:55
Det må da være 1,5 l og ikke dl vand til linserne?

  -   2012-07-16 16:19:11
Vi lavede dem rigtig tit da jeg arbejdede i Schweiz. Jeg har i Schweiz købt et specielt låg som man kan trække dejen henover så det falder ned i det kogende vand. De skal bare koge til de selv kommer op til overfladen Og mht stegetiden, så er det ikke meningen de skal være helt brune, men bare svitses lidt i smør på en varm pande

  -   2011-12-12 18:17:20
Hvorlænge skal spetzle koge og hvor længe skal den steges? Kan den fryses før stegning ?

  -   2009-06-02 08:33:35
Hvem i hele verden måler æg i gram...????!!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
de to ting har INTET med hinande at gøre .. ogde er lækre

  -   2005-01-01 01:01:01
spetzle er ikke en knödel, kn¨dle på tysk er en bolle, spetzle er strimler

  -   2005-01-01 01:01:01
Tyske klumper lyder altså ikke særligt indbydende! De hedder Knödel på tysk.