Kalvehjerter i flødesovs

Kalvehjerter i flødesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvehjerte

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 300 minutter

Indsendt :      Red :
Kalvehjerter i flødesovs, billede 4 Kalvehjerter i flødesovs, billede 1 Kalvehjerter i flødesovs, billede 2 Kalvehjerter i flødesovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Kalvehjerte
4 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Paprika, edelsuss
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Hjerterne renses helt for fedt og evt. sener og skæres ud i stykker på ca. 5x5 cm.

Margarinen brunes af i en stor tykbundet gryde og de snittede løg tilsættes og brunes. Herefter tilsættes paprika, champignon og hjertestykkerne. Det hele brunes i ca. 5 min., hvorefter der tilsættes omkring 1 liter vand. Tilsæt ekstra vand undervejs efter behov

Det hele småkoger i 3-4 time, hvorefter der tilsættes piskefløde og det hele jævnes og smages til med salt og pepper.

Serveres med kartoffelmos og hakket persille og evt. en klat ribsgele.





karakterer:
Opskriften er vist 403418 gange,
og udskrevet 8600 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (115 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20631 (4912 kcal)
KJ pr. Pers. 2578 (614 kcal)
Vægt ialt 4700 gram
Vægt pr. Pers. 587 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 438 KJ (104 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-12 17:46:43
Jeg bruger trykkoger, når jeg har brunet dem, så er det halv stegetid.

  -   2020-09-22 14:15:23
Rigtig god opskrift, men kogetid på 3½ time er længe, men helt okay..

  -   2018-09-19 06:52:36
Ærgerligt, at en del af de unge ikke kan lide retten, retten er lækker. Da børnene var små vil de gerne have lidt rustede løgoven på, istedet for stegte løg.

  -   2018-09-14 18:39:56
Rigtig godt. Der skal nok stå 3/4 time😀

  -   2011-12-27 13:53:37
Koger du hjerterne i 1 time - nøjagtigt - er de møre. Giver du dem mere, skal de have 2½-3 timer.

  -   2011-05-17 19:12:51
prøv med bacon og enebær sammen med alt det andet der er ikke noget der er bedre mums

  -   2011-01-14 16:43:20
Nogen der ved om jeg kan bruge madfløde istedet for piskefløde??

  -   2010-12-18 14:40:12
Elsker hjerter i flødesovs, og laver det tit. De bliver allerbedst jo længere de koger, men 2½ time er dog nok, men har nogen gange lavet retten dagen før, og så lige kogt den op og jævnet den før servering. Jeg laver kun af 1 kilo hjerter, men så tilsætter jeg 150g bacontern og 2 fed hvidløg som svitses sammen med løgene. Det giver lige det der ekstra... Mums...

  -   2010-11-01 19:28:26
Smager utroligt lækkert - hvis man ikke kan li' hjerter ;-)

  -   2009-01-12 13:15:37
Jeg kommer ribsgele og bacon i gryden, så bliver det næsten en vildtsovs. Men jeg koger hjerterne kun ca 2-2,5 time.