Flæskesteg af svinekam
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bed slagteren ridse sværen helt ned til kødet med 1/2 cm. mellemrum - men uden at ridse i kødet. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem hver svær. Stik evt. også et par laurbærblade ned mellem sværene.
Brug så lille en bradepande som muligt, så bliver skyen bedst. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Hæld evt. vand i bradepanden, hvis der ønskes sauce. Sæt bradepanden med stegen i den nederste del af en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn og lad stegen stå 2-21/2 time. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen er 75 grader, så er stegen færdig. De sidste ca. 5 minutter kan stegen grilles for at få sværen sprød, men hold godt øje, da den hurtig kan blive brændt. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile utildækket i ca. 20 minutter. Flæskestegssovs Si stegeskyen op i en gryde, drys 2 spsk. mel over og lad den stå et øjeblik. Pisk så sovsen godt igennem. Sky kan suppleres med kartoffelvand eller bouillon. Farv med kulør og smag til med salt og peber. Sukkerbrunede kartofler: Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme, til det er gyldent. Undlad at røre i det. Kom smør i og skru op til kraftig varme. Rør i smørret og lad det smelte. Kom kartoflerne i et dørslag og skyl dem under koldt vand. Kom de våde kartofler i panden. Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 6 minutter. Vend forsigtigt i dem. Hvis kartoflerne ønskes mere lyse - brunes de kun 4 minutter. Server med hvide kartofler og rødkål Tips: Beregn 30 minutter pr ½ kg. |
|
Opskriften er vist 338961 gange,
og udskrevet 5976 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (44 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2012-12-15 11:55:41 Conny, du skal være meget opmærksom på, at din centertemperatur når over 72 gr. inden du serverer stegen. Dette på grund af div. bakterier som f.eks. salmonella, der sagtens kan være i svinekød. Samtidig vil jeg gi' Thomas ret vedr. at starte med at sværen er ned i vandet. Det giver det bedste resultat. Thomas S - 2010-08-10 17:21:24 hvorfor ikke lade stegen stå på hovedet i vandet de første 15 min og derefter vende den og give lidt salt laurbærblade der? det giver da en dejlig sprød svær. Conny - 2010-05-20 13:31:33 Synes den bliver bedst med stegetemperatur 65 gr. i midten af kødet - tages ud, og ovnen sættes på grill i ca. 5-8 minutter for at få en sprød svær, hvis ikke den har det. fsmurer - 2005-01-01 01:01:01 rigtig god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne