Solbærmarmelade

Solbærmarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Solbærmarmelade, billede 4 Solbærmarmelade, billede 1 Solbærmarmelade, billede 2 Solbærmarmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Solbær, friske 1 dl. ribbede solbær vejer ca. 50 gram.
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
800 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 tsk. Rød Melatin
   
Opskrift:
Solbærrene skylles og hældes i kogende vand, hvori de koges 5 min.

Sukkeret tilsættes og gives et opkog.

Melatin og 2 spsk. ekstra sukker blandes godt med en gaffel og drysses fint ud over den kogende frugt under omrøring og koger yderligere 2 min.

Marmeladen fyldes i Atamonskyllede glas, der lukkes.





karakterer:
Opskriften er vist 267923 gange,
og udskrevet 5026 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16784 (3996 kcal)
KJ pr. Portion 16784 (3996 kcal)
Vægt ialt 2200 gram
Vægt pr. Portion 2200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 762 KJ (181 kcal)
Protein 0.7 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 44.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-06-23 21:53:39
Ønskes en god og kraftig solbærsyltetøj, skal vandet undlades.

  -   2023-07-30 07:41:55
kan man koge den om når den er for tynd

  -   2021-01-21 10:36:39
Er det samme fremgangsmåde hvis jeg bruger frosne bær ????

  -   2020-07-14 16:29:19
For sød og for tynd - øv!

  -   2020-03-19 14:46:34
Øv! Det bliver godt nok tyndt

  -   2017-07-14 10:31:33
Drop Vand :)

  -   2016-07-31 18:52:23
marmeladen bliver tynd

  -   2016-07-09 19:17:18
brugte kun 600 gram sukker og 1 1/2 dl vand og det stivnede perfekt og er ikke for sødt

  -   2016-04-17 17:56:03
ingen grund til at komme vand i, så kan man jo ligeså godt købe marmeladen. Jeg kommer aldrig vand i, hvis du følger opskriften på marmalitposerne, så brug ca. 100 gram bær mindre, så skulle den blive stiv nok, jeg laver kun marmalade, man kan også godt bruge lidt mindre sukker, der må man lige smage.

  -   2015-07-25 12:28:51
Hvis man vil have en velsmagende marmelade, så skal der MINDST mulig vand i. Derfor giver det ingen mening at bruge 2 liter vand til 3 kg. solbær. Hvis du fulgte opskriften, så skulle der max 12 deciliter i. Jeg ville begrænse vandet mest muligt og varme det stille og roligt op.

  -   2014-07-08 19:43:09
Hvad er melatin? og er det lige meget om det er rød el gul?? på forhånd tak. Vh Anna

  -   2012-07-27 20:41:17
500 g sukker + 1 brev gul Melatin - så bliver det godt. Et sjat rom skader heller ikke.

  -   2012-07-21 17:06:48
Pyh, det er første gang jeg prøver at lave marmelade, og jeg synes godt nok den er blevet MEGET sød! Øv... Pas på med sukkeret...

  -   2011-12-04 14:47:31
Jeg har brugt 5 poser rød marmelit til 3 kg. solbæk, 2 liter vand og 3 kg. sukker, men det vil slet ikke blive stift. Solbærerne har kogt som de skulle og til sidst har jeg blandet marmelit med sukker og drysset det i. Jeg har haft det hele på glas og det blev ikke stift, 2 dage efter kogte jeg det op igen med 2 poser marmelit. Det er stadigvæk ikke stift. Hvad gør jeg forkert.

  -   2008-09-03 18:19:30
Jrég synes at der er lidt for meget sukker i.... måske 50-100g mindre efter min smag...

  -   2005-01-01 01:01:01
Der blev godt 1½ l. marmelade ud af denne portion

  -   2005-01-01 01:01:01
Er bærrene meget modne skal der nok tilsættes ekstra melatin.