Solbærmarmelade
Hovedingrediens : Bær - Solbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Solbærrene skylles og hældes i kogende vand, hvori de koges 5 min.
Sukkeret tilsættes og gives et opkog. Melatin og 2 spsk. ekstra sukker blandes godt med en gaffel og drysses fint ud over den kogende frugt under omrøring og koger yderligere 2 min. Marmeladen fyldes i Atamonskyllede glas, der lukkes. |
|
Opskriften er vist 267887 gange,
og udskrevet 5026 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (58 stemmer) |
|
Kommentarer Steen - 2024-06-23 21:53:39 Ønskes en god og kraftig solbærsyltetøj, skal vandet undlades. lene kehling - 2023-07-30 07:41:55 kan man koge den om når den er for tynd Allan Nolte - 2021-01-21 10:36:39 Er det samme fremgangsmåde hvis jeg bruger frosne bær ???? Line Neergaard - 2020-07-14 16:29:19 For sød og for tynd - øv! anonym - 2020-03-19 14:46:34 Øv! Det bliver godt nok tyndt Chriskrass - 2017-07-14 10:31:33 Drop Vand :) henning - 2016-07-31 18:52:23 marmeladen bliver tynd anonym - 2016-07-09 19:17:18 brugte kun 600 gram sukker og 1 1/2 dl vand og det stivnede perfekt og er ikke for sødt anonym - 2016-04-17 17:56:03 ingen grund til at komme vand i, så kan man jo ligeså godt købe marmeladen. Jeg kommer aldrig vand i, hvis du følger opskriften på marmalitposerne, så brug ca. 100 gram bær mindre, så skulle den blive stiv nok, jeg laver kun marmalade, man kan også godt bruge lidt mindre sukker, der må man lige smage. Lars J. Buhl - 2015-07-25 12:28:51 Hvis man vil have en velsmagende marmelade, så skal der MINDST mulig vand i. Derfor giver det ingen mening at bruge 2 liter vand til 3 kg. solbær. Hvis du fulgte opskriften, så skulle der max 12 deciliter i. Jeg ville begrænse vandet mest muligt og varme det stille og roligt op. anonym - 2014-07-08 19:43:09 Hvad er melatin? og er det lige meget om det er rød el gul?? på forhånd tak. Vh Anna Ærensgaard - 2012-07-27 20:41:17 500 g sukker + 1 brev gul Melatin - så bliver det godt. Et sjat rom skader heller ikke. Anne Marie - 2012-07-21 17:06:48 Pyh, det er første gang jeg prøver at lave marmelade, og jeg synes godt nok den er blevet MEGET sød! Øv... Pas på med sukkeret... lj - 2011-12-04 14:47:31 Jeg har brugt 5 poser rød marmelit til 3 kg. solbæk, 2 liter vand og 3 kg. sukker, men det vil slet ikke blive stift. Solbærerne har kogt som de skulle og til sidst har jeg blandet marmelit med sukker og drysset det i. Jeg har haft det hele på glas og det blev ikke stift, 2 dage efter kogte jeg det op igen med 2 poser marmelit. Det er stadigvæk ikke stift. Hvad gør jeg forkert. Signe TS - 2008-09-03 18:19:30 Jrég synes at der er lidt for meget sukker i.... måske 50-100g mindre efter min smag... Per - 2005-01-01 01:01:01 Der blev godt 1½ l. marmelade ud af denne portion Per - 2005-01-01 01:01:01 Er bærrene meget modne skal der nok tilsættes ekstra melatin. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne