Nøddekage i randform med hindbær og softice
Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Nødderne males.
Æggehviderne piskes stive og sukker piskes i - heri blandes hasselnødderne, helt ind i dejen. Smør en randform (24 cm) Kom massen i og sæt den på nederste rille i en 150-160 grader C. alm. ovn i 50 minutter. Når kagen er færdig lægges et spækbrædt over og det hele vendes rundt - kagen glider selv ud af formen. Hullet i midten fyldes med hindbær og kiwi i smalle både. Isen piskes og serveres til kagen |
|
Opskriften er vist 248670 gange,
og udskrevet 12128 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (100 stemmer) |
|
Kommentarer 21 marts - 2020-03-12 11:47:05 Jeg river lidt marcipan i. Smager fantastisk anonym - 2016-04-26 08:01:20 Jeg bruger denne opskrift til en god bund til en jordbærtærte. Når kagen er bagt i en lille bradepande og kølet af smørere jeg smeltet chokolade på overfladen, og når den er størknet kommer jeg crem på og friske jordbær. Den er blevet et kæmpe hit her hjemme Ea Nielsen - 2015-02-20 16:24:40 Kan man bruge andre nødder?? :) natascha - 2011-10-10 10:32:10 hej jeg skal lave en middag med nogle veninder og vi, vide om den er nem at lave. og omden er dyr ?????? frkghita - 2011-08-23 14:58:19 når man laver softice skal man piske 1 liter is med 1dl. piskefløde så smager den rigtigt Freja - 2011-07-14 15:57:33 den glider ikke selv ud af formen!! den smulrer ud af formen ;) ... man skal lade den stå først derfefter slå på toppen.... ellers går det galt! jackie - 2011-01-16 01:29:08 Denne dessert er rigtig lækker og nem at lave. Dejen kan også kommes i muffinsforme (penslet med lidt smør) og fyldes ½ op. De skal så have 30-35 min. i ovn. MEN SUPERLÆKRE. Sarah - 2011-01-13 19:50:58 Super lækker kage.. Desværre lidt problemer med at få kagen ud af formen i hel tilstand.. Men der må jo bare forsøges igen :) Kristina - 2010-08-07 18:27:49 Super nem og super lækker. Gæsterne var vilde med den!!!! Anita - 2010-03-27 14:56:05 1/10-2008 Ekstra god opskrift, brugte også 1 æble sammen med hindbær og kiwi Lene.. ;0) - 2010-03-04 13:14:33 Hej... En rigtig god dessert, der smager skønt, og er nem at lave. anonym - 2009-12-31 14:50:27 er i gang med at lave den og jeg undrer mig over om det bliver en slags marengs kage? Kirsten - 2009-12-31 14:32:36 Fantastisk dessert. Supernem at lave og ros fra alle gæster. Den er nu standard dessert hos mig. Inge - 2009-12-09 21:12:46 Forresten: Den er super fin at fryse - men kan ikke gemmes mere end en måneds tid. Nødderne får hurigt en "gammel" smag. Inge - 2009-12-09 21:10:04 Jeg bruger min kusines opskrift. Den siger kun 200 gram sukker og 200 gram nødder. Og man kan godt bruge mindre sukker. Det vigtigste er at hviderne skal piskes MEGET stive både før sukkeret kommer i og efter at sukkeret er kommet i. Og så skal kagen bages i RANDFORM. 35-40 minutter ved 170 grader plejer at passe. anonym - 2009-11-22 16:33:26 for meget sukker i anonym - 2009-10-04 15:10:32 hej. Er der nogle der ved om man kan fryse denne kage Birte - 2009-06-11 20:46:02 Virkelig lækker og nem dessert. Bliver rost hver gang jeg bager den. God med alt slags frisk frugt som, blåbær, ananas, kiwi, jordbær o.s.v. Pia - 2009-05-28 15:29:57 Jeg bruger en opskrift næsten magen til som mine gæster altid falder i svime over. I min opskrift er det bare flormelis man vender i, og nødderne er hakket grovere så der er mere "knas" i. Jeg bager den i 55-60 min. i en alm. springform foret med bagepapir. En rigtig lækker detalje er hvis man rører flødeskum op med Nutella..Mmm...topper kagen med det, og så masser af friske blåbær på toppen..prøv det, den blir' pragtfuld! :) jyden - 2009-03-09 13:23:37 Vi havde gæster i lørdags, hvor jeg lavede den,jeg havde bare et problem, jeg kunne ikke piske hviderne stive, havde taget dem ud 1 time før, piskede 20 min, så kom jeg lidt af sukkeret i hviderne, det hjalp,den var bare så god,har gemt den. anonym - 2009-02-10 17:07:04 den er bare perfekt mine gæster spugte hvordan den var lavet og jeg måette printe 10 eksemplar ud så god er den Esben & BBBoys - 2009-01-17 12:44:14 Festlig og flammende dessert med flamberede ananas som fyld og den let syrlige kiwi som toppynt på kanten. Sørg for god varme 155 og bag i 55 min - perfekt. anonym - 2009-01-13 21:33:41 Serveres med skivede kiwi + nogle klementinbåde og softice. Evt. sprøjte/hælde lidt overtrækschokolade på kagen v. serveringen. Kagen kan laves dagen før. Formen beklædes med bagepapir,så kagen ikke hænger i. Evt. springform, eller silikoneform. anonym - 2009-01-06 18:13:28 Øls kan lave en lækker nøddekage dessert rasken - 2008-12-31 11:38:54 Den smager godt, men desværre ville den ikke ud af den ellers velsmurte randform, så den gik i stykker, og var lidt fugtig i bunden, så måske den skal have 60 min. næste gang JR - 2008-12-31 00:42:21 Det gik ikke saa godt. Skidtet bagte slet ikke paa 50 minutter og klistrede til formen selv om den var smurt godt og grundigt. Det blev til gradvis bagning over 2 timer! Og jeg har en aeske med kiks-agtig stads som nu ellers smager godt :-) amalie - 2008-12-30 14:12:56 kan man også bruge mandler? mig - 2008-05-28 11:34:31 mig her,!!!!!!! vi bruger din kage i skolen den sidste gang i hjemmekunstskab hilsen mig ps. vi har elite smiley =):) selli - 2007-09-04 13:42:41 skal der ikke glasur eller et eller andet på kagen?? Sofuspige - 2007-05-27 18:22:55 Kanon dessert, som imponerede mine gæster meget! Det kan anbefales at lave den i silikoneform, som er smurt med flydende margarine, så kommer den med garanti hel ud Annette - 2007-05-18 19:13:14 kagen krakelerer og er ikke til at få ud af formen. Pisker jeg for meget når sukkeret er kommet i? Lone - 2007-04-04 09:18:41 hvordan er kagen hvis den har været en tur i fryser Grete - 2007-03-12 12:41:44 Man kan da se på billedet at nødderne er knuste......kære monne!!!!!!!!!!! monne - 2007-03-12 10:10:20 skal nødderne hakkes eller være hele?. det skal være 3-4 kiwi og ikke 3-4g Karina - 2006-12-31 21:23:16 Mega god. Min mand som normalt ikke kan lide nødder syntes det var den bedste dessert han har fået i lang tid. Rigtig god og meget nem. Det er rigtig godt med hindbærsaucen... Rikke - 2006-12-30 10:40:15 I stedet for at anvende vanilieis, kan jeg anbefale kokos-is. Sys - 2006-12-03 09:05:11 Skulle lave til 10pers, lavede 1½ portion og bagte i springforme beklædt med bagepapir, bagetid ca.25min. Fin at lave dagen i forvejen. Supernemt og superlækkert. Serverede med melon-, kiwi- og mangotern og softice. Stor succes. Servered det portionsanrettet. Gæsterne var imponerede. Lotte - 2005-01-01 01:01:01 Hvis I bruger frosne hindbær som er købt så tjek lige på pakken om de må bruges rå, bag på mange pakker står der at det anbefales at man koger dem p.g.a. bakterier. Men ellers er hindbærsovsen super til denne dessert. Grethe - 2005-01-01 01:01:01 Lav en hindbærsauce af frosne hindbær, der mases igennem en si (kasser kernerne). Rør pureen op med sukke og lidt citronsaft. Per - 2005-01-01 01:01:01 Nøddekagen bør være afkølet, og kan laves dagen i forvejen Per - 2005-01-01 01:01:01 Hvis det skal være hindbær bør det være friske, det skal de da frosne bær bliver meget smatne og safter meget, men der kan bruges andre friske eller syltede frugter og bær, feks, syltede pærer, mandarinfiletter, eller friske æbler og pærer. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne