Spinatboller
Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lunkent vand og tykmælk blandes i en stor skål. Gær, sukker, salt, muskat og den optøede
spinat røres ud heri.
Rør melet i lidt ad gangen. Der skal så meget mel i, at dejen slipper skålens kanter. Det er vigtigt, at der ikke kommer for meget mel i dejen. Dejen skal kunne røres med en grydeske. Dejens overflade drysses med lidt mel, og skålen dækkes med et klæde. Dejen skal nu hæve til dobbelt størrelse ca. 1½ time ved stuetemperatur. Luften røres ud af dejen med en grydeske. Er dejen for klistret, tilsættes mere mel. Med en ske lægges en passende portion dej på en plade med bagepapir. Bollerne skal være store og ikke nødvendigvis velformede. Bollerne efterhæver til dobbelt størrelse ca. ½ time. Bages i en 225 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter. |
|
Opskriften er vist 73360 gange,
og udskrevet 1867 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (30 stemmer) |
|
Kommentarer Emma - 2013-02-09 15:48:37 Hvornår skal surmælken i bollerne natalielind - 2013-01-22 14:23:45 kan man blande det med noget fuldkorns-mel eller rug-mel?? anonym - 2012-09-06 17:27:56 Prøv at komme havregryn og fuldkornsmel i dejen også, jeg kom 100 g i af hver og så hvedemel for resten op til ca 1 kg.. De bliver endnu mere lækre!!! Louise - 2011-08-30 12:31:21 Fantastiske pandekager der stiller lækkersulten. I stedet for at komme kardemomme i, kan man bruge kanel og evt. en smule rørsukker. Louise - 2011-08-30 12:30:38 Hvor længe kan de holde sig i køleskabet? Mette - 2009-03-04 22:23:21 i starten står der al væsken blandes sammen det er inkl surmælk Randi - 2008-02-13 16:13:59 virkelig gode boller! jeg penslede dem med olie blandet op med vand inden de kom i ovnen, gjorde dem dejlig sprøde. mig - 2008-02-02 17:37:07 hvornår skal surmælken i??? mette - 2005-01-01 01:01:01 De er gode som pålægs boller, salat osv. Sternschnuppe - 2005-01-01 01:01:01 Med ½ tsk muskatnød, smager de super godt! anonym - 2005-01-01 01:01:01 der er alt for meget muskatnød i, jeg synes man skal skære det ned til ½ tsk. ellers er smagen alt for markant og det skulle jo gerne være spinaten man smager og ikke muskatnød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne