Kylling med rød karry sauce

Kylling med rød karry sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red :
Kylling med rød karry sauce, billede 4 Kylling med rød karry sauce, billede 1 Kylling med rød karry sauce, billede 2 Kylling med rød karry sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 hel kylling
 
3 tsk.rød karrypasta
2 fed.hvidløg, finthakket
1 spsk.galanga, finthakket
1 stilkecitrongræs, fintsnittet
5 hele kaffir limeblade
3 Nelliker, hele (stødte)
 
2 ds.kokosmælk (2 x 400 ml)
1 løg i smalle både
2 gulerødder, skåret i tynde skrå skiver
1 spsk.Tomatpure, koncentreret
2 spsk.fiskesovs
1 spsk.sukker
1 spsk.olie
 
 Pynt:
 basilikum, frisk
 
Opskrift:
Del kyllingen i ca. 10 stykker.

Opvarm olien i en tykbundet gryde. Rist karrypasta, hvidløg, galanga, citrongræs, kaffir limeblade og nelliker heri. Kom lidt kokosmælk i, så krydderierne ikke brænder på

Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem stege i 5 minutter. Kom derefter grøntsager, koncentreret tomatpure og resten af kokosmælken i. Lad det hele simre i 20-30 minutter uden låg, eller til kyllingestykkerne er gennemkogte. Kyllingestykker med ben må ikke koge så længe, at kødet falder fra benene.

Smag til med fiskesovs og sukker. Retten pyntes med friske basilikumblade og serveres med ris.





karakterer:
Opskriften er vist 83890 gange,
og udskrevet 1022 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-07-08 13:23:02
Rigtig god opskrift; står også i Mit Thaikøkken 1.